WTG - QUANTOR

Sinds de oprichting heeft WTG - Wine Technology het merk Kreyer voor wijntoepassingen gevestigd en bevorderd - en vandaag staat Kreyer synoniem voor perfectie en betrouwbare oplossingen in het wijnbereidingsproces.

In de loop der jaren hebben we ons productassortiment voortdurend uitgebreid, andere toepassingen voor procescontrole ontwikkeld dan de wijnindustrie, onze normen steeds hoger gelegd en onze werkterreinen uitgebreid met de bierindustrie, maar ook met cognac/brandy en vruchtensappen.

Vandaag zijn de merken QUANTOR en KREYER met succes over de hele wereld aanwezig, via verkoopkantoren, distributeurs of servicepartners.

 

PRODUCTEN

OP MAAT GEMAAKTE EN INNOVATIEVE PRODUCTEN VOOR
DE WIJN INDUSTRIE

We bieden eersteklas koel- en temperatuurregelsystemen voor drinkbare vloeistoffen, evenals de accessoires voor waterregeling en andere randproducten - luchtkoeling thermoventilatoren, verschillende warmtewisselaars, centrifugaalpompen en flotatiepompen, enz.

Wij plannen complete installaties van op maat gemaakte concepten voor de wijn industrie. 

Koel- en verwarmingseenheden

WATERKOELER MINICHILLY

COMPACTE KOELEENHEID - ALLEEN KOELEN
0,3 - 1,7 KW

Beschrijving

De compacte koelunit MiniChilly , gemaakt van roestvrij staal, is een ideale oplossing voor microbrouwerijen, hobbybrouwers en kleinere wijnhuizen die alleen koeling nodig hebben voor hun toepassingen.

De MiniChilly is verkrijgbaar in vier maten, met koelcapaciteiten van 0,3 tot 1,7 kW (0,40 tot 2,21 pk). Bij 0°C (32°F) watertemperatuur wordt er een ijsbank rond de buizen gebouwd die zorgt voor een extra, opgeslagen koelcapaciteit. Bij gebruik voor flash-koeling verhoogt het de capaciteit van de unit, waardoor een constante koeltemperatuur over een langere periode wordt verkregen. Optioneel kan een extra roestvrijstalen spoel voor directe koeling van vloeistoffen worden
geïntegreerd, ook daarna. De MiniChilly kan met glycol water tot -6°C afkoelen.

Brochure

 

 

WATER CHILLER ICECHILLY

COMPACTE KOELUNIT - ALLEEN KOELEN
3,3 - 7,7 KW

Beschrijving

De compacte koelunit IceChilly, gemaakt van roestvrij staal, is een ideale oplossing voor microbrouwerijen, hobbybrouwers en kleinere wijnhuizen die alleen koeling nodig hebben voor hun toepassingen.

De IceChilly is verkrijgbaar in twee maten, met koelcapaciteiten van 3,3 tot 7,7 kW (4,43 tot 10,33 pk). Bij 0°C (32°F) watertemperatuur wordt er een ijsbank rond de buizen gebouwd die zorgt voor een extra, opgeslagen koelcapaciteit. Bij gebruik voor flash-koeling verhoogt het de capaciteit van de unit, waardoor een constante koeltemperatuur over een langere periode wordt verkregen. Optioneel kan een extra roestvrijstalen spoel voor directe koeling van vloeistoffen worden
geïntegreerd, ook daarna. De IceChilly kan met glycol water tot -6 °C afkoelen.

 

Brochure

 

WATERKOELER CHILLY M-STD

COMPACTE KOELUNIT - ALLEEN KOELEN
2,4 - 4,5 KW

 

Beschrijving

De koelunits van de Chilly M-STD serie hebben een compact design. Ze zijn ruimtebesparend en eenvoudig te monteren. De units kunnen werken bij wateruittredetemperaturen van +10°C tot +25°C.

Deze nieuwe generatie Chilly M-STD- units is uitgerust met een elegante en solide roestvrijstalen behuizing en met een zeer efficiënte microkanaalcondensor die zorgt voor een optimale warmteoverdracht.

De units zijn geschikt voor diverse koeltoepassingen in de drankenproductie. Dankzij hun aantrekkelijke prijs en minimale installatievereisten is de Chilly-serie de optimale oplossing voor kleine wijnmakerijen en cideries die alleen koeling nodig hebben voor hun productie.

We bieden Chilly M-STD in drie verschillende maten , met koelcapaciteiten van 2,4 tot 4,5 kW. Op aanvraag zijn ook apparaten met verschillende spanningen leverbaar.

Brochure

 

 

WATER CHILLER CHILLY M-LT

COMPACTE KOELEENHEID - ALLEEN KOELEN
2,2 - 4,2 KW

 

Beschrijving

De koelunit Chilly M-LT (Lage Temperatuur) heeft een compact en ruimtebesparend ontwerp en is eenvoudig te monteren. De units zijn uitgerust met een hermetisch gesloten motorcompressor en een koelwatercircuit met daarin een watertank en centrifugaalpomp. Deze nieuwe generatie Chilly M-LT units is uitgerust met een elegante en solide roestvrijstalen behuizing en met een zeer efficiënte microkanaalcondensor die zorgt voor een optimale warmteoverdracht. De Chilly M-LT units zijn verkrijgbaar in verschillende maten, met koelcapaciteiten van 2,2 tot 4,2 kW. Units met verschillende spanningsopties zijn op aanvraag verkrijgbaar.

De Chilly M-LT-serie is ontworpen voor lage watertemperaturen, van -10°C tot +15°C. Ze zijn perfect aangepast voor toepassingen met lage koeling in bier (conditionering, Lagers), voor wijnstabilisatie en voor koeling vóór carbonatatie. 

Dankzij hun aantrekkelijke prijs en minimale installatievereisten zijn de Chilly M-LT-units de optimale oplossing voor kleine wijnmakerijen, brouwerijen of distilleerderijen die alleen koeling nodig hebben voor hun productie. 

Brochure

 

 

WATER CHILLER CHILLY MAX

COMPACTE KOELUNIT - KOELEN EN VERWARMEN
6,4 - 12,7 KW

 

Beschrijving

De Chilly MAX unit heeft een compact ontwerp. Het neemt weinig ruimte in beslag en is zeer eenvoudig te installeren en op te starten. De units zijn verrijdbaar op wielen. Net als de Chilly schapunits is de Chilly MAX uitgevoerd met een hermetisch gesloten motorcompressor en met een compleet koelwatercircuit met RVS watertank en centrifugaalpomp. Ze bevatten ook een extra verwarming die is geïntegreerd in een roestvrijstalen watertank.

De Chilly MAX-serie is uitgerust met een microkanaalcondensor die een nog efficiëntere warmteoverdracht mogelijk maakt. De ventilator is aan de bovenzijde van de unit gemonteerd, zodat de unit met een willekeurige zijde naar de wand kan worden geplaatst. De sideboards zijn zeer eenvoudig te verwijderen, waardoor ze gemakkelijk toegankelijk zijn voor onderhoud.

De Chilly MAX is verkrijgbaar in drie maten en capaciteiten van 6,4 – 12,7 kW. Het is de optimale oplossing voor kleine tot middelgrote wijnhuizen, brouwerijen, cideries, enz. die voornamelijk willen koelen, maar die hun producten ook af en toe moeten verwarmen.

Brochure

 

 

WATERKOELER MCK

VASTE KOELUNIT - KOELING EN VERWARMING
6,8 - 71,3 KW

 

Beschrijving

De waterchiller MCK bestaat uit een koelunit in het bovenste gedeelte en een pomp plus geïsoleerde watertank (gemaakt van roestvrij staal) in het onderste gedeelte. De unit is handig opgebouwd uit een frame met verwijderbare zijpanelen, waardoor de interne componenten gemakkelijk toegankelijk zijn. De ventilator is gemonteerd aan de bovenkant van de unit en blaast de warme lucht naar boven.

Het koelapparaat zelf is uitgerust met een zeer efficiënte microkanaalcondensor een zeer krachtige platenwarmtewisselaar. Dit ontwerp maakt een zeer compact kader mogelijk en verhoogt het prestatieniveau van de units, waardoor ze voldoen aan de eisen van de Ecodesign-richtlijn inzake energie-efficiëntie. De nieuw ontwikkelde flowsensor verlaagt ook de elektriciteitskosten van uw bedrijf, omdat de pomp wordt uitgeschakeld als er geen koelvraag is. Daarnaast zijn alle MCK units voorzien van een elektrische verwarmingsstaaf.

De koel- en verwarmingsunits MCK zijn verkrijgbaar in dertien verschillende modellen, het prestatiebereik ligt tussen 6,8 en 71,3 kW. Grotere units met een hoger vermogen tot 285 kW en units met verschillende spanningsniveaus kunnen op bestelling worden gebouwd.

Met dit brede assortiment biedt de MCK-serie de ideale oplossing voor middelgrote operaties, die zowel verwarming als koeling vereisen, en waarvoor compacte bouw, eenvoudige installatie en hoge kwaliteit van waarde zijn. Iedere wijnboer, brouwer, ciderproducent etc. kan de unit kiezen die het beste bij zijn capaciteitsbehoefte past.

Brochure

 

 

WATER RE-COOLER Q181R - Q452R

VASTE KOELUNIT - KOELING EN VERWARMING
18,0 - 45,0 KW

 

Beschrijving

QUANTOR is een serie luchtgekoelde koel- en verwarmingsunits, speciaal ontwikkeld voor de drankenindustrie voor toepassingen bij de productie van wijn, bier, CSD, cider en andere dranken die gekoeld (of ook verwarmd) moeten worden en waarvoor controle van de temperatuur van het medium tijdens het fabricageproces.

Deze reeks QUANTOR-units is standaard uitgerust met een groot aantal functies: omgekeerde modus mogelijk voor verwarming (warmtepomp), Low Temp-optie voor lage watertemperaturen tot -10°C, frequentiegeregelde ventilatoren, spiraalbeschermingsroosters, zware - rubberen trillingsdempers. Een interne buffertank van roestvrij staal met geïntegreerde pomp maakt de uitrusting van de unit compleet. De units zijn bedoeld om buiten te worden geplaatst. De QUANTOR-units zijn verkrijgbaar in vier modelgroottes, met koelcapaciteiten van 18 tot 45 kW.

De QUANTOR-units bestrijken de volledige bandbreedte van processtappen en gebruiksmogelijkheden bij het brouwen van bier, de algemene drankenindustrie en het maken van wijn: koude maceratie, koude bezinking, fermentatiecontrole, wijnstabilisatie, crush-koeling van brouwsel-beslag-koeling, koeling voor opslag en conditionering, snelle koeling van mixdrankjes en siroop in warmtewisselaars, en koeling voor carbonatatie. (Glycol-watertemperatuur tot -10°C mogelijk). Kamertemperen door de lucht te koelen of te verwarmen is ook mogelijk met extra fancoils.

Brochure

 

WATERKOELER Q672 - Q2262 / Q1434 - Q2174

VASTE KOELUNIT - KOELING EN VERWARMING
66,7 - 225,3 KW

Beschrijving

Quantor is een serie luchtgekoelde koelunits, speciaal ontwikkeld voor de drankenindustrie. Het is een oplossing op maat voor fabrikanten die tijdens het fabricageproces moeten koelen (of ook verwarmen), of de temperatuur van het medium moeten regelen, bijvoorbeeld voor koude maceratie, koude bezinking, fermentatiecontrole, wijnstabilisatie, brouwmassakoeling om de enzymenactiviteit te stoppen, koeling voor opslag en conditionering van pils, snelle koeling van mixdrankjes en siroop in warmtewisselaars (glycol-watertemperatuur tot -10°C mogelijk, afhankelijk van de omgevingsomstandigheden). De omkeerbare verwarmingsunits kunnen gekoeld opgeslagen wijn opwarmen voor het bottelen. Kamertemperen door de lucht te koelen of te verwarmen is ook mogelijk met extra ventilatorapparatuur.

De Quantor units Q672 - Q2262 in capaciteiten vanaf ca. Units van 67 kW tot 226 kW zijn solide basiseenheden met een lange levensduur. Ze zijn bedoeld om buiten te worden geplaatst, bij omgevingstemperaturen van -10°C tot +46°C.

De units zijn standaard uitgerust met trillingsdempers, stromingsschakelaar, hogedruk- en lagedrukregelaar, waterfilter, microprocessor, hoofdschakelaar (vergrendelbaar) en nog veel meer. Daarnaast wordt deze nieuwe serie Quantor units ook geleverd met roestvrijstalen buizen (waterzijde) en met een geoptimaliseerde condensorconstructie voor een efficiëntere warmteoverdracht.

Om deze uitgebreide standaarduitrusting compleet te maken en perfect aan te passen aan de specifieke toepassing, bieden we vele functies naar keuze van de gebruiker, zoals: hydraulische module (geïntegreerde pomp), geïntegreerde watertank in roestvrij staal, beschermroosters, elektrische beveiliging voor gebieden met onstabiele netwerken en meer.

 

Brochure

 

WATERKOELER Q2424 - Q11066

BESCHRIJVING

Quantor, de luchtgekoelde units zijn ook verkrijgbaar in het vermogensbereik tussen 242 kW en meer dan 1.100 kW. De units zijn speciaal ontwikkeld voor de productie van dranken zoals wijn, bier, sterke drank en sappen. De modulaire opbouw biedt veel optionele functies die elke unit verder aanpassen aan de toegewezen productietaak. Alle units kunnen in de omkeerbare modus worden gebouwd om ook als warmtepomp te functioneren. De Quantor waterkoelunits zijn de ideale oplossing voor wijnkelders en brouwerijen die op zoek zijn naar een betrouwbare en duurzame productieoplossing voor de lange termijn.

Deze nieuwe serie Quantor-units wordt ook geleverd met roestvrijstalen buizen (waterzijde) en met een geoptimaliseerde condensorconstructie voor een efficiëntere warmteoverdracht.

De units zijn ontworpen om buiten te worden geplaatst. Door de elegante contouren van het apparaat kan het gemakkelijk in elke omgeving worden opgenomen.

De Quantor-serie vertegenwoordigt de nieuwste technologie op het gebied van koeling en is de duurzame, ecologische en kosteneffectieve investering op lange termijn.

 

 

Brochure

 

WATERKOELER Q+672 - Q+2442 / Q+1264 - Q+2384

VASTE KOELUNIT - KOELING EN VERWARMING
63,1 - 243,9 KW

 

Beschrijving

Deze QUANTOR PLUS -serie is een doorontwikkeling van de Quantor-serie, die wordt gebruikt met het milieuvriendelijke koudemiddel R32 met een laag GWP (Global Warming Potential).

De nieuw ontwikkelde koper-aluminium condensor vermindert de koudemiddelvulling van de koelmachines aanzienlijk. Desondanks bereiken de Quantor PLUS -units met R32 een hoger rendement en een hogere koelcapaciteit dan vergelijkbare systemen met R410a onder dezelfde omgevingsomstandigheden. Daarnaast is er nu een elektronisch expansieventiel in het koelcircuit geïnstalleerd, waardoor de efficiëntie ook bij deellast wordt verbeterd. Deze combinatie van een lagere koudemiddelbelasting in het algemeen en het gebruik van het zeer efficiënte koudemiddelgas R32 leidt tot een opmerkelijke vermindering van de negatieve impact op het milieu.

De units van deze nieuwe serie zijn leverbaar met vermogens van 63 kW tot 244 kW. De units zijn uitsluitend ontworpen voor installatie buiten, geschikt voor gebruik bij omgevingstemperaturen van -10°C tot +46°C. De nominale koudwatertemperatuur ligt tussen -10°C en +8°C (warm water tot +60°C).

De Quantor PLUS units zijn dan ook dé oplossing voor wijn-, bier- en drankenproducenten die koeling en verwarming (optie) nodig hebben voor temperatuurregeling en die waarde hechten aan een veilige, zeer efficiënte, milieuvriendelijke en toekomstgerichte oplossing.

 

 

Brochure

 

 

WATER NAKOELER KREYO PRO

VASTE KOELUNIT - KOELING EN VERWARMING
40,1 - 176,8 KW

 

Beschrijving

Kreyo PRO is een nieuwe serie luchtgekoelde koelunits, speciaal ontwikkeld voor de productie van drinkbare vloeistoffen. Dit assortiment vertegenwoordigt de nieuwste technologie op het gebied van koeling, omdat het werkt met het nieuwe, milieuvriendelijke koelgas R32 met een laag Global Warming Potential (GWP).

De Kreyo PRO -units zijn bedoeld om buiten te worden geplaatst voor gebruik tussen zeer lage en zeer hoge omgevingstemperaturen: van -20°C tot +46°C (voor deellast zelfs tot +52°C). Het watertemperatuurbereik waarmee de units werken is ook uitstekend: koud water van -12°C tot +20°C, warm water tot +55°C.

De units zijn standaard uitgerust met een zeer groot aantal functies:
• Omgekeerde modus voor verwarming (warmtepomp)
• Gedeeltelijke warmteterugwinning (desuperheater), voor gratis productie van warm water tot 70°C tijdens koelbedrijf
• Low-Temp-optie voor lage watertemperaturen tot -12°C
• Frequentiegestuurde ventilatoren
• Geïntegreerde hydraulische module met een snelheidsaangedreven primaire pomp - waardoor grote besparingen op het energieverbruik mogelijk zijn, met name
in deellast en in perioden met lagere koel- of verwarmingsvraag
• Elektronisch expansieventiel voor hoger rendement bij deellast
• Spiraalbeschermingsroosters
• Zwaar rubberen trillingsdempers.

Het Kreyo PRO -assortiment is een toekomstbestendige, duurzame alles-in-één oplossing voor producenten van wijn-bier-cider die moeten koelen (of ook verwarmen) tijdens het productieproces.

Brochure

 

 

TUBE-IN-TUBE KOELUNIT KREYOPACK

MOBIELE KOELUNIT - ALLEEN KOELEN
34,0 - 91,2 KW

 

Beschrijving

De Kreyopack is een mobiele direct-cooling unit, verkrijgbaar in verschillende maten. Het bestaat uit een koelaggregaat in het bovenste deel en een buizenwarmtewisselaar in het onderste deel. Beide zijn gemonteerd in een roestvrijstalen frame voorzien van wielen. De Kreyopack is speciaal ontwikkeld voor toepassingen in de wijn- en drankenindustrie. De Kreyopack is ontworpen om elke substantie te behandelen, van ontstelde druiven tot wijn, mousserende wijn, water, cider, vruchtensap en distillaten.

De behuizing en het deksel evenals alle onderdelen die in contact komen met het behandelde medium zijn gemaakt van roestvrij staal. De ventilatieroosters zijn zwart gelakt. Door zijn vier wielen is deze koelunit gemakkelijk te manoeuvreren. Een externe kelderpomp voor het medium wordt aangestuurd door het bedieningspaneel van de Kreyopack. Deze units zijn uiterst eenvoudig te installeren en zeer gemakkelijk schoon te maken - waardoor de gebruiker maximale flexibiliteit heeft.

De koelunits van Kreyopack zijn het economische antwoord op de eisen van kleine en middelgrote wijnhuizen. Dankzij de mogelijkheid om het medium direct te koelen, biedt de Kreyopack de meest efficiënte manier van koelen. De units zijn verkrijgbaar in drie verschillende maten, met koelcapaciteiten van 34,0 tot 91,2 kW.

 

Brochure

 

 

TUBE-IN-TUBE KOELUNIT / WARMTEPOMP SR

MOBIELE KOELUNIT - KOELEN EN VERWARMEN
12,8 - 85,0 KW

 

Beschrijving

De SR zijn mobiele directe koeling- en verwarmingsunits, bestaande uit een koelaggregaat in het bovenste deel en een buisvormige warmtewisselaar in het onderste deel. De verwarming wordt uitgevoerd in de bedrijfsmodus Warmtepomp. De SR is ontworpen om elke substantie te behandelen, van ontstelde druiven tot wijn, mousserende wijn, water, cider, vruchtensap en distillaten.

De behuizing van de unit en alle onderdelen die in contact komen met het behandelde medium zijn gemaakt van roestvrij staal. De ventilatieroosters zijn zwart gelakt. Door zijn vier wielen is deze ZO-eenheid gemakkelijk te manoeuvreren. Hierdoor kan de gebruiker naar behoefte zelfs enkele tanks of andere containers koelen of verwarmen zonder de installatiekosten. Bijvoorbeeld: een gestopte gisting starten door de tankinhoud te verhitten. Een externe kelderpomp voor het medium wordt aangestuurd door het bedieningspaneel van de SR.

De koelaggregaten van de SR-serie zijn verkrijgbaar in zeven verschillende maten/capaciteiten, van 12 tot 85 kW. Ze zijn ideaal voor kleine en middelgrote wijnhuizen die de mogelijkheid willen hebben om hun wijn zowel te verwarmen als te koelen en die willen profiteren van een grote flexibiliteit in gebruik. Door de directe behandeling van het medium biedt de SR de meest efficiënte manier om te koelen of te verwarmen.

Brochure

 

 

Elektronische Regeling

FERMLINE - FERMFIX

ENKELE TANK TEMPERATUURREGELAAR
2 MODELLEN 

Beschrijving

De temperatuurregelaar FermFix is ​​ontworpen voor het meten en regelen van de tanktemperatuur. De FermFix bevat een BUS-interface voor aansluiting op een computer en besturing van software. Met zijn vaste temperatuursensor is hij ontworpen om in de dompelaansluiting in de tank te worden bevestigd, waardoor de gebruiker de temperatuur direct bij de tank kan instellen of resetten.

Het dubbele display van de regelaar toont de actuele (gemeten) en de gewenste temperatuur (setpoint) in twee aparte displays. Daarnaast geeft een LED-lampje de actuele bedrijfsmodus weer: koelen of verwarmen. Aanpassing van de tanktemperatuur kan fysiek op de FermFix bij de tank of op kantoor worden gedaan met behulp van de Ferm-Software die is geïnstalleerd op een server-pc (optie). Het gebruik van de software maakt een eenvoudige en snelle analyse van de gemeten gegevens mogelijk, en het opslaan van gegevens van voltooide fermentaties voor latere evaluatie en archivering. Toegang tot software is mogelijk via laptop en mobiele telefoon via veilige internettoegang. De nieuwe FermLine-controllers kunnen worden vergrendeld met een code - afzonderlijke units of de hele installatie in één keer via het BUS-systeem - om temperatuurverandering door onbevoegd personeel te voorkomen.

De FermFix temperatuurregelaars zijn verkrijgbaar in twee configuraties: met voorbedrade stekker (VARIO) of met vrij kabeluiteinde (FIX). Voor elk model bieden we de bijbehorende stopcontacten en aansluitdozen - FIX of VARIO - voor een comfortabele en eenvoudige installatie.

De temperatuurregelaar FermFix is ​​de ideale oplossing voor elke drankproducent die de temperatuur direct bij de tank wil laten weergeven en regelen. Extra regelaars voor extra tanks kunnen op elk moment in uw installatie worden geïntegreerd. Softwarebesturing kan ook op elk gewenst moment worden toegevoegd voor besturing vanaf kantoor of vanaf reizen via internet.

Brochure

 

 

FERMLINE - FERMFLEX

ENKELE TANK TEMPERATUURREGELAAR
3 MODELLEN !

Beschrijving

De temperatuurregelaar FermFlex met Bus-interface voor aansluiting op een computer is ontworpen voor het meten en regelen van temperatuur. Het dubbele display van de regelaar toont de actuele en de gewenste temperatuur (setpoint) in aparte displays. Daarnaast geeft een LED-lampje de actuele bedrijfsmodus weer: koelen of verwarmen.

Aanpassing van de tanktemperatuur kan fysiek op de controller of op kantoor worden gedaan met behulp van de Ferm-software die is geïnstalleerd op een server-pc (optioneel). Het gebruik van de software maakt een eenvoudige en snelle analyse van de gemeten gegevens mogelijk en maakt natuurlijk het opslaan van deze gegevens mogelijk. De nieuwe FermLine-controllers kunnen worden vergrendeld met een code - afzonderlijke units of de hele installatie in één keer via het BUS-systeem - om ongeoorloofde wijziging van setpoints enz. te voorkomen. De FermFlex-controllers kunnen ook volledig worden geïntegreerd in het bussysteem VinInfo.

De FermFlex controllers zijn gemonteerd op een RVS plaat met een stevige haak. Ze hoeven niet vast te worden geïnstalleerd, maar kunnen eenvoudig aan de tank of in de buurt worden gehangen. Een temperatuursensor van voldoende lengte (verkrijgbaar als accessoires) wordt vervolgens in de thermische aansluiting van de tank gestoken.

We bieden drie versies van FermFlex aan:
De standaard versie FermFlex - de controller gemonteerd op een roestvrijstalen plaat.
De compacte all-in bedieningsset FermFlex-Mobile-S met magneetventiel, filter, temperatuursensor en transformator voor aansluiting op een 230V netwerk.
De compacte, allesomvattende bedieningsset FermFlex-Mobile-M met gemotoriseerd ventiel, temperatuursensor en transformator.

De FermFlex-Mobile serie is draagbaar en kan van de ene tank naar de andere worden verplaatst. Er zijn geen speciale inspanningen of kosten voor elektrische installatie vereist. Daarom zijn ze ideaal voor producenten die de temperatuurweergave direct op de tank willen hebben en die willen genieten van een snelle omschakeling wanneer ze tussen de te regelen tanks moeten wisselen.

 

Brochure

 

 

FERMLINE - FERMFLEX-BOX

TEMPERATUURREGELSYSTEEM, GECENTRALISEERD
3 MATEN !

Beschrijving

De elegante roestvrijstalen schakelkast FermFlex-Box dient om de tanktemperatuur automatisch te regelen, vanuit een centraal punt in de wijnkelder of in de brouwerij. Voor elke aan te sturen tank wordt een FermFlex-Box stuurkaart meegeleverd. Zo zijn de temperaturen van alle tanks in één oogopslag te zien en kunnen de instellingen ter plekke worden gewijzigd.

De regeleenheid van de FermFlex-Box krijgt zijn input via een kabelsensor (verkrijgbaar als accessoire) die in de thermowell van de betreffende tank wordt geplaatst. De regelaars zijn zo ontworpen dat temperaturen optimaal worden weergegeven: Er zijn twee aparte displays voor de vooraf ingestelde temperatuur en de gemeten temperatuur (is temperatuur). De bedrijfsmodus van de regelaar - koelen of verwarmen - wordt aangegeven op een LED-display. Bovendien heeft de schakelkast twee geïntegreerde relais voor pompaansturing: één voor verwarming en één voor koeling.

De FermFlex-Box schakelkasten zijn voorzien van een pc-interface zodat de temperatuurinstellingen zowel fysiek op de kast als op kantoor kunnen worden aangepast met behulp van de Ferm-Software geïnstalleerd op een Server-pc (optie). Het gebruik van de software maakt een eenvoudige en snelle analyse van de gemeten gegevens mogelijk, en het opslaan van gegevens van voltooide fermentaties voor latere evaluatie en archivering. Toegang tot software is mogelijk via laptop en mobiele telefoon via veilige internettoegang. De nieuwe FermLine-controllers kunnen worden vergrendeld met een code - afzonderlijke units of de hele installatie in één keer via het BUS-systeem - om temperatuurverandering door onbevoegd personeel te voorkomen. De FermFlex-Box kan ook volledig worden geïntegreerd in het bussysteem VinInfo.

De kasten zijn verkrijgbaar in drie verschillende maten - voor 10, voor 20 of voor 30 controllers (één controller per tank). Met deze nieuwe generatie FermFlex-Box is het mogelijk om achteraf meer controllers toe te voegen als het maximale aantal controllers (10 / 20 / 30) niet nodig is voor de eerste installatie.

 

Brochure

 

 

FERMBOX

TEMPERATUURREGELSYSTEEM, GECENTRALISEERD
3 MATEN - ELK 2 VERSIES!

Beschrijving

De schakelkast FermBox biedt een zeer handige en efficiënte methode van elektronische temperatuurregeling. De kast wordt aan de wand gemonteerd, op een centraal punt in de wijnkelder of in de brouwerij. Voor elke aan te sturen tank wordt een FermBox stuurkaart meegeleverd. Zo zijn de temperaturen van alle tanks in één oogopslag te zien en kunnen de instellingen ter plekke worden gewijzigd. Nadat de eerste installatie is uitgevoerd, kunt u een regelkaart voor een nieuwe tank in een reeds geïnstalleerde kast toevoegen door deze eenvoudig op zijn plaats te klikken.

De FermBox-regeleenheid ontvangt zijn invoer via een kabelsensor (verkrijgbaar als accessoire) die in de thermowell van de betreffende tank wordt geplaatst. De regelaars zijn zo ontworpen dat temperaturen optimaal in beeld worden gebracht: Er zijn twee aparte displays voor de vooraf ingestelde temperatuur en de gemeten temperatuur (is temperatuur). De bedrijfsmodus van de regelaar - koelen of verwarmen - wordt aangegeven op een LED-display. Bovendien heeft de schakelkast twee geïntegreerde relais voor pompaansturing: één voor verwarming en één voor koeling.

De FermBox schakelkasten zijn voorzien van een pc-interface, zodat de temperatuurinstellingen zowel fysiek op de kast als op kantoor kunnen worden aangepast met behulp van de Ferm-Software die op een Server-pc is geïnstalleerd. Softwarebeheer is optioneel en kan op termijn worden toegevoegd. Het gebruik van de software maakt een eenvoudige en snelle analyse van de gemeten gegevens mogelijk, en het opslaan van gegevens van voltooide fermentaties voor latere evaluatie en archivering. Toegang tot software is mogelijk via laptop en mobiele telefoon via veilige internettoegang. De FermBox kan ook volledig worden geïntegreerd in het bussysteem VinInfo.

De kasten zijn verkrijgbaar in drie verschillende maten - voor maximaal 30, 40 of 50 controllers (één controller per tank). De FermBox kasten zijn verkrijgbaar in gecoat staal en in RVS.

Het is mogelijk om achteraf meer controllers toe te voegen als het maximale aantal controllers (30 /40 / 50) niet nodig is voor de initiële installatie.

Brochure

 

 

VININFO

REGEL-, CONTROLE- EN INFORMATIESYSTEEM
BUS-SYSTEEM, MODULAIR !

Beschrijving

De VinInfo is in alle opzichten een modulair systeem. De bouwstenen van het VinInfo managementsysteem zijn de BU - de 'Basic Unit'. Elke tank en elk aanvullend item (pompen, kameracclimatisatie-eenheden enz.) wordt geregeld door een eigen BU. Alle BU in de kelder zijn verbonden met een enkele BUS-kabel die ertussen loopt en vervolgens naar de server-pc. Meer BU's voor het aansturen van extra apparatuur kunnen op elk moment, op elke plaats langs de kabellijn worden toegevoegd - doorknippen (de kabel) en aansluiten (een andere BU).

Flexibel all-able systeem - de VinInfo kan alle volgende informatie en elektronische apparatuur en vele andere wijnmakerijapparatuur en -processen besturen en weergeven:

  • ŸTanktemperatuurregeling
  • ŸPomp- en koelaggregaatregeling
  • ŸDoseren van zuurstof (micro/macro proces)
  • ŸVergisting door CO 2 -emissieniveaus (suikeromzetting)
  • ŸLuchtkoeling en vochtigheidsniveauregeling
  • ŸUitrusting met tijdgestuurde werking (luchtponsen, volpompen van de tank)
  • ŸRapporten, grafieken en archief

Alles kan worden gemeten en gecontroleerd vanaf uw kantoor-pc of vanaf uw laptop-pc tijdens het weekend of zakenreizen via intranet of internet. Het unieke clip-in ontwerp van de VinInfo BU maakt een zeer eenvoudige en praktische installatie tegen minimale kosten mogelijk. Een enkele BUS-kabel loopt van de ene BU naar de volgende. VinInfo-terminals die zich met tussenpozen op de muren van de wijnmakerij bevinden, geven een onmiddellijke weergave van de waarden van elke tank en de kamertemperatuur. Het biedt een 12-uurs noodservice die de gegevens bijhoudt in geval van een stroomstoring. De Terminal is gerelateerd aan de Server PC als een master-en-slave systeem, en zal de controle overnemen in geval van stroomuitval.

Het systeem maakt veilige toegang op afstand via internet mogelijk vanaf elke plek ter wereld. Nieuw: automatische alarmmeldingen kunnen per e-mail naar u worden verzonden om een ​​storing in de tanktemperatuur, stroomuitval van de koeleenheid en andere geselecteerde waarschuwingsinformatie over uw VinInfo-installatie te melden. Daarom moet de server een internetverbinding hebben, maar er is geen extra hardware nodig. Als alternatief kunnen alarmberichten ook via de SMS Module (extra hardware) naar uw mobiele telefoon worden gestuurd.

Brochure

 

MICRO- / MACRO-OXYGENATIE

DRIE CONFIGURATIE-OPTIES

Beschrijving

De invloed van zuurstof op wijn is al jaren bekend. De opname van zuurstof vindt plaats in rode wijnen als gevolg van een open mostfermentatieproces of, door opslag van wijn in traditionele houten vaten, waardoor zuurstof beetje bij beetje in de gistende wijn kan diffunderen.
Tegenwoordig wordt er steeds meer gebruik gemaakt van gasdichte containers of tanks, gemaakt van roestvrij staal of plastic die de wijn van natuurlijke zuurstofopname beroven. Zuurstof moet daarom kunstmatig worden toegevoegd om de gunstige effecten van gistactivering, verhoogde rijpheid, tanninebinding en aromaversterking door kunstmatige toevoeging van zuurstof te bereiken. Micro-/macro-oxygenatie wordt gedefinieerd als het continu toevoegen van zuurstof tijdens verschillende stappen van de wijnproductie.

Micro-oxygenatie
Bij de micro-oxygenatie krijgt de gistende wijn gedurende een lange periode (meerdere maanden) een constante en zeer kleine hoeveelheid zuurstof (0,5 – 6,0 mg per liter per maand). De micro-oxygenatie wordt voornamelijk gebruikt in rode wijn, na de malolactische gisting. De toegevoegde hoeveelheid zuurstof komt zoveel mogelijk overeen met de hoeveelheid zuurstof die de wijn zou hebben opgenomen als hij in een houten vat was bewaard. De doelstellingen van de micro-oxygenatie zijn kleurstabilisatie en het versnellen van de tanninepolymerisatie (= raffinage van looistof). Rode wijnen worden daardoor romiger en ronder.

Macro-oxygenatie
De gerichte zuurstofdosering voor en tijdens het fermentatieproces, maar vóór de malolactische fermentatie, wordt macro-oxygenatie genoemd. In tegenstelling tot micro-oxygenatie wordt bij macro-oxygenatie een grotere hoeveelheid zuurstof (ca. 2,0 tot 6,0 mg zuurstof per liter per dag) in een kortere tijdsperiode toegevoegd. Deze procedure wordt gebruikt voor zowel rode als witte wijn om de fenolen te verminderen.
Macro-oxygenatie die tijdens het begin van de gisting wordt gebruikt, draagt ​​ook bij aan de ontwikkeling van sterke gist die de gisting goed tot een volledig einde kan brengen voor de wijn.

Brochure Micro-Macro-Oxygenatie

Brochure Oxygenatie-Algemeen

 

BU ZUURSTOF / VININFO

BUS-VERSIE, VASTE INSTALLATIE

Beschrijving

Voor permanente installatie wordt de vast geïnstalleerde, BUS-compatibele versie binnen het VinInfo-systeem aanbevolen. De Basic Units (BU Oxygen) staan ​​vlakbij de tanks opgesteld, elke tank wordt aangestuurd door een eigen BU. De BU Oxygen wordt, net als elk ander onderdeel van de VinInfo-installatie, bediend via een Terminal of via een software die op een server-pc is geïnstalleerd.

De BU Oxygen regelt zeer nauwkeurige toevoeging van zuurstof aan een tank, doseringshoeveelheid en doseringstijden kunnen worden ingesteld. Door de gegevensopslag in de VinInfo-software kunnen doseringshoeveelheden en -tijden op elk moment worden herhaald, zelfs na jaren. Alle systemen die door VinInfo-software worden bestuurd, kunnen via internet op afstand worden bestuurd (met TeamViewer of PC-Visit of iets dergelijks).

Een reeds bestaand VinInfo-systeem kan op elk later moment worden geüpgraded met deze technologie.

 

Brochure Oxybus-Vininfo

Brochure Oxygenatie-Algemeen

 

OXYBOX

CENTRALE ZUURSTOFMANAGER

Beschrijving

De centrale zuurstofmanager OxyBox is ontworpen voor het toedienen van zuurstof in gasvorm aan most en wijn. De OxyBox kan zowel bij micro- als macro-oxygenatie worden toegepast.

De OxyBox wordt op de keldermuur gemonteerd. Deze waterdichte kast is verkrijgbaar in twee uitvoeringen: hoogwaardige roestvrij gelakte kasten of roestvrijstalen kasten. Het kan tot 16 individuele doseercontrollers (zuurstofmodules) bevatten, die elk één tank tegelijk kunnen behandelen. Er kan een onbeperkt aantal kasten worden geplaatst.
De OxyBox is uitgerust met gevoelige sensoren uit de medische technologie, waardoor hij vrij is van de invloed van in- en uitgangsdruk (hoogte van most of wijn). Het apparaat reageert automatisch en continu op veranderende omgevingscondities.

De OxyBox kan worden beheerd door de VinInfo-software (optie, Server-Basic-pakket is noodzakelijk). Met behulp van de software afstandscontrole via internet is mogelijk (met TeamViewer of PC-Visit of iets dergelijks).

Brochure Oxybox

Brochure Oxygenatie-Algemeen

 

 

OXYBOY & OXYMAN

MOBIELE ZUURSTOFMANAGER
ONAFHANKELIJKE EENHEDEN MET ÉÉN TANK

Beschrijving

De OxyBoy en de OxyMan zijn draagbare units in een stevige en waterdichte (IP 65) RVS behuizing, met ophangmogelijkheid. Ze zijn ontworpen voor het toedienen van zuurstof in gasvorm aan puree, most of wijn en kunnen worden toegepast in zowel micro- als macro-oxygenatie.  

De OxyBoy kan kleinere doses zuurstof toedienen (max. debiet 30 nccm/min), maar is daardoor uiterst exact. De OxyBoy is optimaal voor micro-oxygenatie en voor macro-oxygenatie van kleinere tanks.

Het grotere doseerelement van de OxyMan maakt de toediening van 6,66 keer zoveel zuurstof mogelijk als de OxyBoy (max. debiet 200 nccm/min). De OxyMan is daarom ideaal voor macro-oxygenatie toepassingen, of micro-oxygenatie in grotere tanks.

OxyBoy en OxyMan zijn uitgerust met gevoelige sensoren uit de medische technologie, waardoor ze vrij zijn van de invloed van in- en uitgangsdruk (hoogte van most of wijn). Het apparaat reageert automatisch en continu op veranderende omgevingscondities. Beide units bieden de hoogste precisie en langdurige stabiliteit bij het toedienen van zuurstof. Dit wordt gegarandeerd door een onafhankelijke kalibratie die wordt gestart telkens wanneer de units worden ingeschakeld, door temperatuurcompensatie en door microprocessortechnologie.

Brochure Oxyboy-Oxyman

Brochure Oxygenatie-Algemeen

 

 

Airconditioning en Bevochtiging

THERMOVENTILATOR MR

COMPACT EN ESTHETISCH - VERKRIJGBAAR IN 4 FORMATEN
VOOR RUIMTES TOT 500 M³

Beschrijving

De thermoventilatoren type MR zijn geschikt voor het koelen en verwarmen van kleine ruimtes (ruimtegroottes van 50 tot 500 m³) bij positieve omgevingstemperaturen. De MR-units zijn verkrijgbaar in vier verschillende maten, met vermogens van 1 tot 4,1 kW.

De apparaten zijn perfect aangepast voor gebruik met bestaande koelmachines en kunnen eenvoudig in het systeem worden geïntegreerd. De MR kenmerkt zich door zijn eenvoudige installatie. De behuizing van robuust, recyclebaar kunststof type ABS behandeld met zuurbestendige lak, en de niet-oxiderende componenten vormen samen een apparaat dat is ontworpen voor gebruik in vochtige omgevingen zoals wijnkelders, koelruimtes of opslagruimten, evenals proeflokalen.

Brochure

 

 

THERMOVENTILATOR SD-S

Beschrijving

De ventilatorconvectoren type SD-S zijn geschikt voor het koelen en verwarmen van grote ruimtes en hallen (ruimtegroottes van 500 - 2.500 m³) bij positieve, mensvriendelijke omgevingstemperaturen. Dit gebeurt door gebruik te maken van koud of warm water dat wordt aangevoerd door de koelunit, dat bijvoorbeeld ook wordt gebruikt voor de fermentatiecontrole. De units kunnen probleemloos in bestaande systemen worden geïntegreerd.


De SD-s-reeks is verkrijgbaar in vier verschillende maten, met prestaties van 4,5 tot 18,8 kW, afhankelijk van de omgevingsomstandigheden.

De behuizing van de SD-S-serie is gemaakt van robuust gelakt, gegalvaniseerd staal voor een hoge materiaalbestendigheid. Het gebruik van voornamelijk niet-oxiderende componenten vormt samen een apparaat dat is ontworpen voor gebruik in vochtige omgevingen zoals wijnkelders, koelruimtes of opslagruimten.

 

 

Brochure

 

 

THERMOVENTILATOR TA

ZEER EFFICIËNT - DUBBELZIJDIG UITBLAZEN
VOOR RUIMTES TOT 2.200 M³

Beschrijving

De TA thermoventilatoren met de dubbelzijdige luchtuitblaas zijn geschikt voor het koelen of verwarmen van grote ruimtes en hallen. Voor het acclimatisatieproces worden de TA's gebruikt met koud of warm water dat wordt geleverd door een koeleenheid. De koeleenheid kan degene zijn die wordt gebruikt voor fermentatiecontrole. De TA thermoventilatoren kunnen eenvoudig in het bestaande watersysteem worden geïntegreerd.

De serie TA thermoventilatoren is uitgevoerd met geluidsarme hoogrendement ventilatoren. Het aantal ventilatoren in elk TA-model wordt bepaald door de grootte en capaciteit. De behuizing is gemaakt van recyclebaar ABS-kunststof, speciaal geschikt voor installatie in vochtige omgevingen met een hoge waterconcentratie in de lucht. De TA's zijn grotendeels voorzien van roestvaste componenten, waardoor ze geschikt zijn voor installatie in wijnkelders, koelcellen en opslaghallen.

 

Brochure

 

 

 

Warmtewisselaars

WARMTEOVERDRACHTSPANELEN EP

GROOT AANTAL MATEN EN MODELLEN

 

Beschrijving

De warmtewisselaarplaten EP zorgen voor een perfecte controle van de temperatuur tijdens alcoholische gisting en biologische reductie van zuren. Ze zijn gemaakt van roestvrij staal met een elektrolytisch gepolijst oppervlak.

Deze panelen zijn in vele maten leverbaar en daardoor nauwkeurig te selecteren voor uw toepassing. De EP platen zijn zowel geschikt voor toepassing in RVS, beton, email of PVC tanks als in vaten. Ook grotere tanks en containers kunnen gekoeld worden met de EP warmtewisselaarplaten.

De panelen worden in de tank geplaatst en aangesloten op het watersysteem. Koud water aangevoerd door de koelunit circuleert door de platen in het systeem. De koelenergie wordt overgebracht naar het fermentatiemedium en de natuurlijk vrijkomende warmte van het fermentatieproces wordt geabsorbeerd en afgevoerd. De EP-platen zijn eveneens geschikt voor verwarming.

Brochure

 

 

BUISWARMTEWISSELAAR 'SERPENTINE' KSR

GROOT OPPERVLAK - GOEDE WARMTEWISSELINGSCAPACITEIT

 

Beschrijving

De warmtewisselingsspiralen KSR, ook wel 'Serpentines' genoemd, zijn gemaakt van rondgebogen RVS buis (binnendiameter 18mm). Hun oppervlak is elektrolytisch gepolijst met stevige verankeringsstaven langs de spiraal die eindigt met stabiele voeten.

Een groot voordeel van de 'Serpentines' is het relatief grote oppervlak en daarmee de goede warmtewisselingscapaciteit. Ze kunnen worden ingesteld voor toepassing in tanks, maar hun belangrijkste toepassingsgebied is het koelen en verwarmen van rode wijnmost in vaten.

De KSR is verkrijgbaar in vier maten. Ze zijn geschikt voor toepassing in roestvrijstalen, betonnen, geëmailleerde of PVC-tanks en in houten vaten.

Brochure

 

KOELBUIS KRI

FLEXIBEL, VERSCHILLENDE MATEN

Beschrijving

De flexibele warmtewisselaars van het type KRI zijn bijzonder geschikt voor het koelen of verwarmen van kleine containers. De buizen zijn gemaakt van RVS en zijn voorzien van een flexibele PVC binnenband. Het concept maakt het mogelijk om ook op krappe plaatsen, zoals kelders met een laag of gewelfd plafond, voldoende warmtewisselingsoppervlak in de tank te plaatsen.

De koelbuizen KRI zijn zowel geschikt voor toepassing in RVS, beton, email of PVC tanks als in vaten. Een groot voordeel is dat ze ook direct in volle containers kunnen worden geplaatst, bijvoorbeeld door het gat bovenop het vat.

De KRI warmtewisselaar wordt door de opening aan de bovenzijde van de container gehangen. Koud water zal door de platen in het systeem circuleren. De koelenergie wordt overgebracht naar het fermentatiemedium en de natuurlijk vrijkomende warmte van het fermentatieproces wordt geabsorbeerd en afgevoerd. De KRI-buizen zijn eveneens geschikt voor verwarming.

Brochure

 

 

KOELBUIS KR-COMPLETE

FLEXIBEL, MET FERMENTATIEBUIS

Beschrijving

De koelbuizen type KR-Complete zijn vooral geschikt voor gebruik in kleine containers. De buizen zijn gemaakt van roestvrij staal, voorzien van een snelkoppeling. De KR-Complete wordt geleverd met het transparante fermentatiebuisje om in één oogopslag de fermentatie-intensiteit te noteren. Deze worden in een rubberen plug geplaatst die geschikt is om in het bovenste gat van het vat te worden bevestigd.

De KR-Complete zijn geschikt voor toepassing in roestvrijstalen, betonnen, geëmailleerde of PVC-tanks en in vaten. Ze kunnen ook in volle containers worden gemonteerd. De warmtewisselingsbuis wordt door de opening aan de bovenzijde van de container gehangen. Door de buizen in het systeem zal koud water circuleren. De koelenergie wordt overgebracht naar het fermentatiemedium en de natuurlijk vrijkomende warmte van het fermentatieproces wordt geabsorbeerd en afgevoerd. De buizen zijn eveneens geschikt voor verwarming.
 
De KR-Complete is verkrijgbaar in vijf verschillende maten, met buislengtes van 2,00 tot 10,00m.

Brochure

 

 

WARMTEWISSELAAR HE60

COMPACT EN MOBIEL

Beschrijving

De mobiele compacte warmtewisselaar HE 60 bestaat uit een coaxiale warmtewisselaar die in kruisstroom werkt. Het is volledig gemaakt van roestvrij staal en staat op een mobiel roestvrijstalen chassis met wielen. De HE 60 is speciaal ontwikkeld voor toepassing in de wijn- en drankenindustrie.

De buizen zijn gemaakt van voedselveilig RVS en zijn speciaal geschikt voor vloeistoffen die deeltjes bevatten. Door de spiraalstructuur van de buizen is het drukverlies minimaal. De HE 60 kan worden gebruikt met een breed scala aan mediums en vloeistoffen, waaronder een lichte reinigingsvloeistof.

De HE 60 is door zijn wielen gemakkelijk bedienbaar en mobiel, waardoor hij extra flexibel inzetbaar is. De HE 60 is daarom de ideale oplossing voor wijnboeren die op zoek zijn naar een compacte en voordelige oplossing voor het koelen en verwarmen van vloeistoffen in alle productiestadia.

Brochure

 

 

TUBE-IN-TUBE WARMTEWISSELAAR HE

IDEAAL VOOR MUST-KOELING

Beschrijving

De Tubular warmtewisselaars uit de serie HE zijn allemaal uitgevoerd in RVS. Ze zijn ontworpen voor zowel het koelen als verwarmen van most en wijn en andere vloeistoffen. Koelen met water of glycolwater.

Over het algemeen worden de buisvormige warmtewisselaars gebruikt voor het koelen of verwarmen van vloeistoffen die deeltjes bevatten (bijv. gekneusde ontsteelde druiven, druivensap, most enz.).

Wij bieden een breed scala aan buizenwarmtewisselaars in verschillende modellen, maten en bouwvormen, met of zonder frames en voeten. Neem contact met ons op voor meer informatie over de buis-in-buis warmtewisselaar die het meest geschikt is voor uw toepassing.