Bredal

F-Serie

De Bredal F-serie is geoptimaliseerd voor het strooien van kunstmest in werkbreedtes van 24 tot 36 meter. De machine is uitgerust met ISOBUS en is gericht op professioneel gebruik, waar hoge eisen aan efficiency en winstgevendheid worden gesteld.

Bredal F4 ISOBUS

BREDAL heeft een nieuwe gedragen kunstmeststrooier ontwikkeld, de F4. De machine is standaard uitgerust met ISOBUS aansturing, SectieControl met maximaal 12 secties, wig verspreiding naar de linker- en rechterkant, aangepast strooibeeld door gradiënt sensoren voor het strooien op hellingen en automatische correctie van de dosering tijdens het rijden, door de ingebouwde weeginrichting.

 

Bredal F8 ISOBUS

De strooier is voorzien van sectiecontrole in 12 stappen, ISOBUS voorbereid en volledig uitgerust met de nieuwste software. Dit in combinatie met GPS besturing en geïntegreerde weegtechniek maakt dat de Bredal F8 kunstmeststrooier voorbereid is op alle eisen die in de praktijk gesteld worden. De stooier is beschikt standaard over een capaciteit van 5700 liter. Alle beweegbare delen zijn uitgevoerd in plastic of roestvrij staal wat zorgt voor minimaal onderhoud. De F8 is beschikbaar in verschillende wielmontages en breedtes van de band (van +/- 1950 mm en hoger). Optioneel kunt u kiezen voor spatborden.

Het besturingssysteem van de kunstmeststrooier beschikt over een geïntegreerde weegsensor. Deze sensor past het gewicht continu aan, zodat er altijd het juiste gewicht wordt weergegeven. Zelfs op heuvelachtig terrein. De Bredal f8 beschikt over 2 transportbanden die onafhankelijk van elkaar kunnen opereren. Op deze manier kunt u verschillende hoeveelheden aan de rechter en linkerkant gelijktijdig toedienen.

 

 

 

 

 

S-Serie

S-Serie

SG & SGS zand-, zoutstrooiers

De Bredal SG serie is een multi inzetbare strooier voor het strooien van kalk, kunstmest, zand en zout. Kalk en kunstmest kunnen tot een strooibreedte van 10 meter verwerkt worden.

In de standaard uitvoering worden de strooischijven en de aanvoerband handmatig ingesteld, maar dit kan optioneel ook via een LH500 computer gebeuren waarbij vanuit de tractorstoel volledige controle mogelijk is.

De SG serie is beschikbaar met bakinhouden van 500 tot 1500 liter.

 

 

K-Serie

K-SERIE

De K-serie strooiers zijn zeer geschikt voor het strooien van kalk- of kunstmest. Door de grote bakinhoud is de capaciteit enorm. Ook hier is gekozen voor de rij-afhankelijke aandrijving van de transportband. De toevoerschuif is voorzien van kunststof geleiders, zodat deze ook bij een maximaal beladen strooier optimaal werkt. De K-serie strooiers zijn zeer solide gebouwd, waarbij tevens nog extra aandacht is geschonken aan de corrosiebestendigheid.

Bij wijzigingen van strooibreedte of kalk- of kunstmestsoorten kan de strooier zeer eenvoudig afgesteld worden. Ook voor de K-serie is de volle range van toebehoren om via GPS te werken uiteraard leverbaar.

Door het robuuste en betrouwbare ontwerp, staat de strooier garant voor jarenlang hard werk.  Ook de V-snaar aandrijving van de strooischijven en de vele RVS delen dragen bij aan een lange levensduur met topprestaties.

Technische kenmerken en programma:

De Bredal strooiers onderscheiden zich door de volgende kenmerken:

  • Rijsnelheid afhankelijke dosering
  • Eenvoudige, zeer robuuste constructie
  • Eén doseringstabel voor alle strooimaterialen
  • Nauwkeurige dosering
  • Mogelijkheid tot het strooien van kalk of kunstmest
  • Eenvoudig en snel instellen van de juiste dosering, werkbreedte en kantstrooien
  • Mogelijkheid voor GPS, N-sensor en handmatige gradering van dosering tijdens het rijden