Het zit in de familie

Historiek

LOWETTE AGROTECHNIC NV     BORGLOON

 

 

L.A.M    BREE

 

 

Frans Lowette begon in 1945 in een schuurtje van zijn ouderlijke woning in Jesseren met het herstellen van vrachtwagens, tractoren en landbouwmachines.

In 1948 trouwde hij met Gaby Awouters en is de firma Lowette-Awouters ontstaan. De zaak verhuisde naar Borgloon en vanaf toen hebben zijn ook besloten om Ford tractoren te gaan verkopen.
Door de jaren heen heeft de firma etn. Lowette-Awouters mee moeten groeien met de optimalisering van de landbouw en is hun gamma aangeboden machines ook uitgebreid.
Naast de landbouwsector, hebben ze zich ook toegespitst op de fruitteeltsector. Dit is niet ongewoon als je weet dat het bedrijf in hartje Haspengouw (de fruitstreek) gevestigd is.

In 1989 is de éénmanszaak omgevormd tot een vennootschap en verkochten zij ook het volledig gamma van Ford, New Holland.

De klanten kwamen van over heel Limburg naar Borgloon om tractoren en landbouwmachines te kopen. Maar om een snelle service te kunnen bieden aan onze klanten was het ook aangewezen om naar noord Limburg te trekken om een tweede vestiging te openen. Uiteindelijk is op 1 januari 1996 onze tweede vestiging Limburgs Agro Mechanisatiebedrijf of te wel L.A.M geopend te Bree.

Hun hoofddoel is het verkopen van John Deere tractoren en landbouw- en tuinbouwmachines.

In 1998 besloot Lowette Agrotechnic NV ook om over te schakelen in Borgloon met het verkopen van John Deere tractoren en machines.

Heden wordt het dagelijks bestuur van Lowette Agrotechnic en L.A.M. geleid door Jos Lowette.

Wij zijn nu gespecialiseerd in tractoren, landbouw-, fruitteelt-, tuinbouw-, wijnbouw en industriemachines.

.