oeno concept

Oeno Concept, ontwerper en integrator van wijnbereidingsprocessen

Wij ontwerpen, produceren en verkopen verschillende assortimenten wijnproducten voor producenten van champagne en mousserende wijnen die volgens de traditionele methode zijn geproduceerd. We bieden ook oplossingen voor het maken van wijnen voor stille wijnen.

Remuage

Al meer dan 50 jaar ondersteunen wij u bij uw projecten voor de productie van mousserende wijn. Wij vervaardigen in onze fabriek in Champagne onze Gyropalette, onze dozen en TSR, evenals onze  remuage automaten en onze  remuage accessoires . Onze teams adviseren u bij de keuze van apparatuur aangepast aan uw productie en uw gebouwen.

Ons hele assortiment remuage is bedoeld voor producenten van champagne en mousserende wijnen die op ambachtelijke wijze zijn geproduceerd.

 

Gyropalette

Vind ons assortiment  Gyropalette, gemaakt in Frankrijk, voor het doorzeven van champagne en alle mousserende wijnen (crémant, mousserend, mousserend, mousserend, enz.). Onze automatische remuage zijn robuust, betrouwbaar, schaalbaar en vergen weinig onderhoud. Ze zijn samengesteld uit 1 tot 6 kooien en zijn geschikt voor producties van 5.000 tot meer dan 150.000 flessen per machine en per jaar. Al onze remuages kunnen naast elkaar en rug aan rug worden opgesteld. Ons mechanisch ontwerpbureau bestudeert uw pand voor een optimale installatie van het Gyropalette.

 

 

GYRO COMPACT

De grootte van deze automatische remuage is verkleind om zich aan te passen aan de kleinste kelders . De  Gyro Compact kan immers geïnstalleerd worden op plaatsen waar de plafondhoogte minder dan 2 meter is. Dit  Gyropalette  kan verschillende flesformaten verplaatsen dankzij de 255 koffer

Brochure

 

 

MMSC (MONOMAT ENKELE KOOI)

De Gyropalette Simple Cage is een zeefapparaat dat geschikt is voor de meeste kelders, en in het bijzonder voor krappe ruimtes. Het is ontworpen om standaard containers te roeren en garandeert gemakkelijk automatisch roeren van uw mousserende wijn.

Brochure

 

 

MMDC (MONOMAT DUBBELE KOOI)

De  Double Cage  kan alleen worden gebruikt , gestapeld en/of samengevoegd zonder ruimteverlies. Met deze automatische remuage kunt u twee kisten van 504 flessen roeren . Het is geschikt voor het automatisch remuage van mousserende wijnen die volgens de traditionele methode zijn geproduceerd.

Brochure

 

 

DUO

De  Gyropalette Duo  is robuust en schaalbaar: hij kan zonder ruimteverlies worden omgevormd tot een Quadra . Het kan ook tegen lage kosten in een batterij (naast elkaar) worden geïnstalleerd.

Brochure

 

 

VERTICAAL DUO

Dit Gyropalette past zich perfect aan hoge en smalle kelders aan. Het is ook ontworpen om een ​​reeks reeds geïnstalleerde Gyropalette te completeren om uw remuage capaciteit te vergroten.

 

Brochure

 

QUADRA

Deze  automatische remuage  heeft vier kooien en kan als batterij worden geïnstalleerd: de lay-out naast elkaar of rug aan rug optimaliseert de ruimte in uw kelder.

 

Brochure

 

 

HEXTRA

Met zes kooien die op 2 niveaus zijn gerangschikt, is deze automatische remuage geschikt voor ruimtes met een lage plafondhoogte . De Gyropalette Hextra kan aan andere mechanische remuage worden bevestigd.

 

Brochure

 

 

SEXTRA

Dit Gyropalette met zes kooien verdeeld over 3 niveaus is de oplossing om de plafondhoogte van uw kelder te optimaliseren. Dit remuage apparaat houdt een kleinere voetafdruk van  8 m² op de grond .

 

 Brochure

 

 

Remuage automatisch

Vind ons assortiment zeefautomaten voor  Gyropalette. Net als onze automatische remuages worden de machines vervaardigd in onze fabriek in Champagne.

 

ACAI V4 STANDAARD

Deze automaat wordt gebruikt om de remuage cycli van een Gyropalette of een groep apparaten (tot 8 Gyropalette) tegelijkertijd te beheren . Eenvoudig en nauwkeurig, de automaat is uitgerust met een interface met touchscreen waardoor hij gemakkelijk te gebruiken is. Het is uitgerust met bewaking op afstand met een ethernetverbinding.

Brochure

 

ACAI V4 MULTIGROEP

De ACAI V4 Multigroup kan één tot vier groepen apparaten besturen (8 Gyropalette per groep). In uitbreidbare modus is het mogelijk om tot 20 apparaten aan te sluiten . Eenvoudig en nauwkeurig, de automaat is uitgerust met een interface met touchscreen waardoor hij gemakkelijk te gebruiken is. Het is ook uitgerust met bewaking op afstand met een ethernetverbinding.

 

Brochure

 

 

Remuage Dozen

Kies voor remuage doosjes en TSR voor uw flessen champagne, of andere mousserende wijn geproduceerd volgens de Champagne-methode.

Onze koffers en TSR worden vervaardigd in Champagne , in onze fabriek in Mourmelon-le-Petit.

Dankzij ons mechanisch ontwerpbureau produceren we ook kratten op maat en TSR voor het doorzeven van uw speciale flessen .

Kies de remuage accessoires die zich aanpassen aan uw behoeften, die het mogelijk maken om het Gyropalette en dozen te vervolledigen en om uw flessen in alle veiligheid te behandelen.

 

TSR (TEKENEN – OPBERGEN – REMUAGE WERK)

Gebruik voor het bewaren en roeren van 504 standaardflessen de TSR zeefbak. De TSR is geschikt voor zowel opslag als zeefwerk en is ontworpen om te worden gebruikt van tekenen tot uitlekken . De TSR-container optimaliseert het opslagvolume door bijna 20% ruimte te besparen in uw kelder. Aangrijpen door haken vergemakkelijkt het hanteren van TSR-containers, flessen op latten of op spikes.

 

504 REMUAGE DOOS MET DOZEN

Deze krat uit één stuk kan 504 flessen bevatten en is ontworpen om te worden gebruikt met ons assortiment Gyropalette automatische remuage en wordt gebruikt van het bottelen tot het degorgeren. De vorkzakken maken het vastpakken met een conventionele vorkheftruck mogelijk, flessen op latten of flessen op spikes.

Video laden

Video lossen

Video laden open kooi

 

 

REMUAGE DOOS 255

Deze krat is ontworpen om 255 flessen te verplaatsen in ons Gyropalette: Gyro Compact. Verwisselbare interne wiggen maken het mogelijk om 255 traditionele champagneflessen / 255 lichte flessen / 378 halve en 84 magnums te roeren.

 

GESCHROEFDE REMUAGE DOOS

Deze geschroefde remuage doos is geschikt voor al onze Gyropalette en kan worden gedemonteerd voor eenvoudig transport en opslag. Het kan 504 standaardflessen bevatten en kan op 4 hoogtes worden gestapeld met flessen op latten en 3 hoogtes met flessen op spikes . Het grijpen gebeurt met vorken met een conventionele vorkheftruck.

 

 

 

 

 

 

Opslag

Ontdek onze draadboxen voor het bewaren van flessen champagne en mousserende of stille wijnen die tot 5 hoog kunnen worden gestapeld.

Gebruik de thermogevormde kunststof verdelers om je speciale flessen op te bergen in de draaddozen.

Berg je 6e zijroosters op in het daarvoor bestemde opbergrek.

 

OPBERGDOOS VOOR CHAMPAGNEFLESSEN

Deze opvouwbare draaddoos is ontworpen om champagneflessen op te bergen ( 339 flessen op spikes en 500 flessen op latten ). Deze gaascontainer is ideaal voor het bewaren van uw flessen voor en na het degorgeren.

 Brochure

 

 

OPBERGDOOS VOOR MAGNUM-FLESSEN

Deze box van gaas is bedoeld voor het bewaren van uw Magnum-flessen en biedt plaats aan 210 flessen mousserende of stille wijn.

 Brochure

 

 

DRAADOPBERGDOOS VOOR JURA-FLESSEN

Om je Jura-flessen op te bergen, kies je voor deze geschikte opvouwbare draadbox. Deze mesh container is ontworpen voor de opslag van 600 flessen .

Brochure

 

OPBERGDOOS VOOR CRÉMANT-FLESSEN

Om uw flessen crémant op te bergen, kiest u voor de opvouwbare draadbox die is ontworpen voor hun opslag. In deze gaasbak kunt u 500 flessen mousserende wijn bewaren voor en na het degorgeren.

 Brochure

 

 

OPBERGDOOS VOOR BOURGONDISCHE FLESSEN

Bourgondische flessenopslag is ideaal met deze opvouwbare draadkrat die is ontworpen om 600 flessen op te bergen .

 Brochure

 

OPBERGDOOS VOOR HALVE FLESSEN

In deze opvouwbare draadbox berg je 1008 flessen wijn veilig op.

 Brochure