Ideal

IDEAL ontwerpt en produceert verschillende soorten gewasbeschermingsmachines: verstuivers, sproeiers, kanonnen en andere gespecialiseerde machines voor fytosanitaire behandelingen. Het bedrijf beschikt over een breed assortiment getrokken modellen, voorzien van vele optionele extra's.

IDEAL blinkt uit in zowel productaanpassing als innovatie, dankzij een constant bijgewerkt technisch ontwerpbureau en belangrijke samenwerkingen met universitaire instanties en instituten. Het bedrijf heeft ook patenten verkregen en nieuwe producten ontwikkeld, wat de ervaring van het bedrijf op het gebied van landbouw bevestigt, niet alleen in Italië maar ook wereldwijd.

Sproeiers

 

Ideale sproeiers voor het behandelen van boomgaarden en wijngaarden zijn allemaal uitgerust met axiaalventilatoren en polyethyleen tanks met verschillende capaciteiten, om verschillende soorten behandeling mogelijk te maken in plantages met veel plantagesystemen. De eerste spuitmachines van Ideal werden in 1965 geproduceerd en waren al uitgerust met axiaalventilatoren voor de motor en stalen tanks. Sindsdien heeft Ideal zijn veldspuiten voortdurend verbeterd, zowel dankzij technologische ontwikkelingen als een steeds betere kennis van zijn vakgebied.

Ideal besteedt eigenlijk elke dag veel aandacht aan het ontwerpen van nieuwe spuiten, om continu nieuwe te produceren die op de markt worden aangeboden en die het mogelijk maken om steeds betere resultaten te behalen.

Bovendien heeft Ideal zich ook zorgen gemaakt over de belangrijkste ecologische kwesties, met het behalen van dag na dag meer en meer bevredigende resultaten en het verdienen van de goedkeuring van grote belangrijke onderzoeksorganisaties, vooral in alle landen die deze kwalificaties vereisen. Als gevolg hiervan is elke nieuwe veldspuit uitgerust met specifieke beschermingen en veiligheidssystemen in overeenstemming met de Europese richtlijnen en kan ook worden aangevuld met accessoires en optioneel die veelzijdigheid en gebruiksveiligheid toevoegen.

-------------------------------------------------------------------

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Orion

Eenvoudig maar multifunctioneel, met zijn axiaalventilator is Orion de ideale oplossing voor behandelingen met een hoog en middelgroot volume op verschillende soorten gewassen in kleine en middelgrote bedrijven.

 

Folder

 

 

Evolutie

Veelzijdige en functionele veldspuit met axiaalventilator en aluminium propeller, Evolution is geschikt voor middelgrote en hoge volumebehandelingen op verschillende soorten gewassen.

 

Folder

VIDEO

 

Alpine

Met zijn kleine afmetingen en zijn torenvormige waaier is Alpine de oplossing voor gerichte behandelingen van kleine en middelgrote wijngaarden, zowel op heuvelachtig als vlak terrein.

Folder

VIDEO

Alsazia TOP

Alsazia Top is de compacte sproeier die geschikt is voor behandelingen op heuvelachtige wijngaarden dankzij de speciale torenvormige ventilator met omgekeerde zuigkracht en naar achteren gebogen contour, die samen een effectieve vloeistoftoevoer mogelijk maken, zelfs in smalle rijen.

Folder

VIDEO

 

Alsazia PERFECT

Alsazia Perfect is de vernevelaar die geschikt is voor middelgrote en grote volumebehandelingen in gewassen met bladerdak - zelfs bladachtig - dankzij de ventilator met twee tegengesteld draaiende propellers en omgekeerde aanzuiging, waardoor een hoog en constant luchtvolume zowel naar boven als opzij mogelijk is.

Folder

 

LOIRE


Loire is de ideale oplossing voor gerichte en effectieve behandelingen van middelgrote en grote wijngaarden met een leiboomplantagesysteem, dankzij de torenvormige ventilator met omgekeerde zuigkracht en een hoog en constant luchtvolume en vloeistoftoevoer zonder veel drift.

Folder

VIDEO

 

CHARENTES

Dankzij de hoge ventilatorbehuizing en de twee hydraulisch verstelbare armen, is de Charentes een vernevelaar die deugdzame behandelingen mogelijk maakt op 2 rijen van moderne middelgrote leibomen wijngaarden.

Folder

VIDEO

 

RHONE

Rhone is de oplossing voor behandelingen van middelgrote en grote gewassen, dankzij de krachtige ventilator met omgekeerde aanzuiging die een hoog en constant luchtvolume mogelijk maakt en een consequente uniforme vloeistoftoevoer, zelfs bij bladplanten.

Folder

VIDEO

 

ROHNE TOP

Rhone Top onderscheidt zich door zijn torenvormige ventilator met omgekeerde aanzuiging, waardoor een constant hoog luchtvolume en een goede vloeistoftoevoer naar planten zonder veel drift mogelijk is. Het is dan ook de beste oplossing voor gerichte en effectieve behandelingen op middelgrote en grote boomgaarden, zelfs op grote oppervlakten.

Folder

VIDEO

 

FOHN

Föhn onderscheidt zich door zijn ventilator met twee tegengesteld draaiende propellers, die op elkaar zijn geplaatst, die een perfect uitgebalanceerd en uniform luchtvolume en een consequente effectieve vloeistoftoevoer mogelijk maken, zelfs op lommerrijke grote boomgaarden.

Folder

 

PERFECTIE

Dankzij de krachtige ventilator met twee tegengesteld draaiende propellers die een hoog en perfect uitgebalanceerd luchtvolume produceren, evenals de verschillende apparaten die voor de ventilator kunnen worden gebruikt, maakt Perfection effectieve behandelingen mogelijk op verschillende soorten gewassen, zelfs grote en met hoge en bladplanten.

Folder

VIDEO

 

 

Sproeiers met laag volume

Sinds de jaren 70 produceert het bedrijf IDEAL sproeiers met een klein volume, speciaal ontworpen om water en product in zeer kleine druppeltjes te microniseren en zo een betere dekking van de hele vegetatie te garanderen.

Anders dan bij gewone veldspuiten met axiaalventilatoren, wordt micronisatie in een spuitapparaat met een laag volume bereikt door het Venturi-systeem. Het product wordt inderdaad niet gemicroniseerd door een hogedrukstraal, maar dankzij de lucht die met hoge snelheid uit de diffuser komt. Het product gaat eigenlijk door een kalibratieplaat en wordt onder lage druk naar diffusers gebracht. Hier doorkruist het de lucht die het met zijn hoge snelheid microniseert.

Met dit systeem kunnen gebruikers diffusers dicht bij de te behandelen vegetatie plaatsen, waardoor drift en productverspilling worden voorkomen. Bovendien worden deze roosters meestal gemonteerd op speciale bomen, die 1, 2 of zelfs 3 rijen tegelijk kunnen behandelen.

Ideale sproeiers met een laag volume werken met een dubbeldrukcircuit: een hogedrukcircuit om het product in de tank te roeren en om andere optionele middelen te gebruiken, zoals blikkenreiniger, tankspoelapparaat, productvoormenger of pistolen; en een lagedrukcircuit om water en product te verdelen. Op deze manier kan de machine al zijn functies beter uitvoeren.

------------------------------------------------------------

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

DIVA

Diva is de multifunctionele sproeier met laag volume voor effectieve behandelingen op meer rijen leibomen, wijngaarden of gewassen met een soortgelijk plantagesysteem. Hij kan tot 3 rijen tegelijk spuiten dankzij de verschillende beschikbare spuitbomen.

Folder

VIDEO

 

SUPRA

Supra is de spuitmachine met een laag volume, ideaal voor gerichte en hulpbronnenbesparende behandelingen op meer rijen grote en lommerrijke wijngaarden met een meervoudig beplantingssysteem, dankzij de krachtige ventilator en de meerrijige gieken waarmee hij kan worden uitgerust.

Folder

VIDEO

 

BORA

Bora is de spuitmachine met laag volume die speciaal is ontworpen om op heuvelachtig terrein te werken, dankzij de speciale configuratie: ventilatorgroep hangend aan de tractorkoppeling en tank getrokken door een tracker-dissel. Hij kan worden uitgerust met verschillende gieken en kan tot 3 rijen middelgrote leibomen wijngaarden bespuiten.

Folder

VIDEO

 

 

PHANTOM

Met zijn speciale configuratie is Phantom de ideale oplossing voor behandelingen met een laag volume op wijngaarden met kruinen of soortgelijke gewassen.
Het werkt echter ook goed op wijngaarden of boomgaarden met leibomen, dankzij de mogelijkheid om de positie van de 2 achterste diffusors handmatig aan te passen.

Folder

VIDEO

 

Herstelspuiten

Ideal produceert ook anti-drift sproeiers , dat zijn speciale laagvolume sproeiers die zijn uitgerust met speciale antidrift panelen. Deze panelen zijn speciaal ontworpen en gerealiseerd om zowel de drift als het product te besparen dat verloren zou gaan, vooral wanneer de vegetatie schaars is, waardoor hulpbronnen worden bespaard.

Niet alleen dat, de modellen zijn ook zeer technologisch en laten geautomatiseerd werken toe, waardoor ze gecertificeerd landbouw 4.0-apparatuur zijn. 

 

------------------------------------------------------------------

----------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

DROP SAVE

Drop Save is de milieuvriendelijke en hi-tech laagvolume spuitmachine, die opvalt door zijn innovatieve recuperatiesysteem en de nieuwe functies van het DS-bedieningspaneel. Ontworpen om een ​​zeer dunne micronisatie te verkrijgen en om automatisch te werken, kan Drop Save 2 volledige rijen sproeien die gelijktijdig gemiddeld 50% van de gespoten vloeistof terugwinnen dankzij de 4 anti-driftpanelen en het bedieningsapparaat. Vloeistoftoevoer- en recyclingsystemen stellen gebruikers in staat om met lage volumes te werken en terug te winnen wat de fabrieken niet bereikt. Tegelijkertijd stelt het bedieningspaneel gebruikers in staat om verschillende activiteiten te automatiseren, waardoor veel bronnen worden bespaard

Folder

VIDEO

 

SUPRA RECOVERY

Supra Recovery is de spuit met een laag volume die speciaal is ontworpen voor het behandelen van 2 rijen leiwijngaarden, waarbij gemiddeld 25% van de verspoten vloeistof wordt teruggewonnen, dankzij de 2-rijige boom inclusief 2 anti-driftpanelen aan de buitenzijden.

Folder

 

Veldspuiten

Ideal ontwerpt en produceert een breed scala aan wieders, die kunnen worden uitgerust met handmatige of hydraulische bomen, 8 tot 24 meter lang, geschikt voor zowel onkruidbestrijdingsbehandelingen als chemische behandelingen op groenten.


Bovendien zorgen IDEAL-onkruidmachines, dankzij hun eenvoudige gebruik en hun operationele autonomie, voor de beste precisie bij de distributie van chemicaliën en de fijnafstemming van de verdeelde hoeveelheid water, zodat het milieu wordt beschermd en de bedrijfskosten worden verlaagd.

Ten slotte kan elk Ideal wiedermodel worden uitgerust met volumetrische elektrische kleppen om de verschillende secties van de giek te openen en te sluiten en met DPA-apparaten.

 

-------------------------------------------------------

----------------------------------------------------------------------------------------

 

POLY ECO

Poly Eco is de functionele en multifunctionele sproeier die verschillende soorten behandelingen mogelijk maakt, afhankelijk van de gekozen uitrusting. Hij kan namelijk worden uitgerust met zowel kleine gieken voor onkruidbestrijding tussen rijen als handmatig-mechanische gieken achter voor behandelingen van kleine gewassen in de volle grond.
Ook voor chemische behandelingen van middelgrote en grote installaties kan hij worden uitgerust met hogedrukpistolen of verticale spuitbomen.

 

 

 

 

 

 

 

Folder

 

POLY

Poly gedragen veldspuit is de ideale oplossing voor behandelingen van kleine en middelgrote vollegrondsgewassen dankzij de handmatige en/of mechanische spuitbomen waarmee hij kan worden uitgerust.

Folder

VIDEO

 

POLY TR

Eenvoudig maar functioneel, Poly TR is de getrokken veldspuit die geschikt is voor behandelingen van middelgrote vollegrondsgewassen dankzij de handmatige en/of mechanische spuitbomen waarmee hij kan worden uitgerust.

Folder

 

POLY SUPER

Poly Super is de getrokken veldspuit die wordt aanbevolen voor behandelingen van middelgrote en grote vollegrondsgewassen, dankzij de professionele configuratie, evenals de bomen en opties waarmee hij kan worden uitgerust.

Folder

 

POLY SUPER PLUS GEMONTEERD

Poly Super Plus is de gedragen veldspuit die wordt aanbevolen voor behandelingen van middelgrote en grote vollegrondsgewassen, dankzij de professionele configuratie, evenals de bomen en opties waarmee hij kan worden uitgerust.

Folder

VIDEO

 

POLY SUPER PLUS GETROKKEN

Poly Super Plus is de getrokken veldspuit die wordt aanbevolen voor behandelingen van grote vollegrondsgewassen, dankzij de professionele configuratie, evenals de bomen en opties waarmee hij kan worden uitgerust.

Folder

VIDEO

 

POLY EXTRA

Extra Poly is de frontale tank waarmee gebruikers een voorraad vloeistof ter beschikking hebben om naar de hoofdtank te worden overgebracht. Compleet met tank met een inhoud van 1200 liter, centrifugaalpomp, transferkit met 3-weg elektrisch ventiel en bediening in de trekkercabine, vulkit, droogniveau-indicator, Extra Poly is de ideale oplossing om snel en efficiënt te werken, zelfs op grote oppervlakken.