Clemens Technologies

Met efficiënte en duurzame machineoplossingen maken we het dagelijkse werk in rijengewassen makkelijker voor wijn- en fruittelers.

Ontdek het gamma van bladverwerking, grondbewerking, onderstok verwerking, apparatuur drager, oplossingenvoor tractoren/rupsbanden met hoge wielen, C.Drive, wijngaardbeheer en landbouwtechniek.

Apparatuur drager: Atlas Hefmast

Apparatuur drager: Atlas Hefmast

De ATLAS hefmast kenmerkt zich door het zeshoekige profiel dat beproefd is op de HEXAGON. Door zijn constructie en de daaruit voortvloeiende veerkracht is hij bij uitstek geschikt voor toenemende eisen. In combinatie met de hydraulische zijhelling kan het werktuig optimaal in de werk- en rijpositie worden gebracht. Met behulp van adapters kunnen alle in de handel verkrijgbare werktuigen voor hefmasten worden bevestigd. Met de CLEMENS mount bevestig je de hefmast eenvoudig aan je bestaande KMS of ERO frontconsole.

Folder

 

Apparatuur drager: Compact opgraving

Apparatuur drager: Compact opgraving

Het dubbelzijdig gebruik van Unterstock zorgapparaten is doorgaans probleemloos. Soms is het echter ongewenst dat beide partijen werken, b.v. B. met puntige lijnen of eindlijnen. Ook komt het voor dat er niveauverschillen zijn tussen de rechter- en linkerlijn. Deze situaties kunnen gemakkelijk worden opgelost door gebruik te maken van liften tussen de werktuigen en de werktuigdrager. Dit betekent dat het apparaat dat momenteel niet nodig is eenvoudig kan worden opgetild of dat het hoogteverschil kan worden gecompenseerd.

 

Folder

Apparatuur Drager: Interaxle Frame

Apparatuur Drager: Interaxle Frame

Door meerdere bewerkingen in één keer uit te voeren, bespaart u tijd en geld. De combinatie wordt echter vaak te lang als er werktuigen aan de achterkant en aan de voorkant worden gemonteerd. Een efficiënte en compacte oplossing is ons middenasframe dat dienst doet als bevestiging voor ons trimprogramma voor onderstammen. Het basisframe met de hefkolommen blijft vast staan ​​en kan naar wens worden uitgerust met de apparaten die momenteel nodig zijn.
Het frame is zo geconstrueerd dat het aan verschillende tractoren met verschillende consoles kan worden bevestigd. De basisopname blijft hetzelfde. Ook bij het wisselen van tractor kan de unit met de juiste console verder worden gebruikt.

 

Folder

Apparatuur drager: Kolom Hijsen S5

Apparatuur drager: Kolom Hijsen S5

Door de aanbouw van de hefkolom in het gebied tussen de assen aan 1 of 2 zijden kunt u tegelijkertijd tussen de gewassen werken terwijl een andere machine in het voor- en/of achteraanbouwdeel wordt gemonteerd. De enkelwerkende versie maakt gebruik van een steunwiel om de diepte te regelen, er is ook een dubbelwerkende versie beschikbaar voor extreem harde bodemgesteldheid.

Folder

 

Apparatuur drager: SB-Frame

Apparatuur drager: SB-Frame

Hier vindt u moderne zelfbedieningsapparatuurframes die hydraulische breedteverstelling hebben en voor en achter kunnen worden uitgerust met apparatuur om onder de wijnstokken te werken.

Door de werkbreedte individueel aan uw rijbreedte aan te passen, behaalt u optimale werkresultaten. Alle SB-modellen zijn bijzonder licht en ideaal voor het opnemen van onze innovatieve RADIUS-productlijn of de MULTICLEAN mulchborstel. Ontdek nu onze apparaatframes en laat u overtuigen door het grote aantal accessoires en bevestigingsvarianten.

 

Folder

 

 

SB Compact

De SB Compact is een robuuste oplossing met veel combinatiemogelijkheden voor smalle gangen.
Het kan worden gecombineerd in achter- of vooraanbouw. Afhankelijk van de uitrusting bestrijkt hij drie verschillende werkbreedtebereiken tussen 1480 mm en 2520 mm. Veelzijdige accessoires zorgen voor aanpassing aan verschillende omstandigheden.

 

SB 2

Het ideale kader voor de huisvesting van de moderne bodemzorgsystemen RADIUS SL, RADIUS SL PLUS of MULTICLEAN. Het apparaatframe kan worden gecombineerd voor bevestiging aan de achterkant of voorkant. De SB2 is beschikbaar voor werkbreedtes van 1.740 mm tot 3.200 mm - afhankelijk van de uitrusting. De rijbreedte wordt hydraulisch versteld.

 

SB MONO

Wilt u permanent werken met slechts één eenzijdig verzorgingshulpmiddel, maar wel zo gemakkelijk en veilig mogelijk? Voor dit geval hebben we de SB MONO ontwikkeld, die zowel vooraan als achteraan kan worden gebruikt. De hydraulische breedteverstelling kan met weinig moeite van rechts naar links worden omgebouwd. Het basisframe is eenzijdig 500 mm hydraulisch verstelbaar van 960 tot 1460 mm met behulp van een cilinder, naar keuze naar rechts of links.

 

SB-FRUIT

Voor extra brede rijen, zoals die vaak voorkomen in boomgaarden, hebben we de SB Obst ontwikkeld. Afhankelijk van de uitrusting dekt dit frame rijbreedtes tussen 3,00 en 4,50 m. Onze verzorgingsapparaten voor onder de grond, die in de wijnbouw vele malen zijn uitgeprobeerd, b.v. B. RADIUS SL, RADIUS SL PLUS of MULTICLEAN kunnen ook in andere rijengewassen worden gebruikt. De rijbreedte wordt hydraulisch versteld.

 

Apparatuur drager: S2 + driepuntsophanging

Apparatuur drager: S2 + driepuntsophanging

Driepuntshef voor - de compacte oplossing voor het monteren van verschillende apparaten zoals de CLEMENS BIO mulchrol ECO-ROLL, de apparaatframes van de SB-groep, de HEXAGON enz. Uw voordeel is een veilige en comfortabele koppeling van de aanbouwdelen. Op deze manier kan de smalspoortrekker in korte tijd achteraf worden uitgerust met fronthydrauliek.

Folder

 

Blad: Bladbinder Easyfix

Blad: Bladbinder Easyfix

De EASYFIX-bladbinder is eenvoudig te gebruiken, te onderhouden en aan te passen en werkt met biologisch afbreekbare clips. Door de demontage van de nietjes onder invloed van de zon in de herfst kan het nietkoord mechanisch worden verwijderd met een oproller, wat een aanzienlijke tijdwinst oplevert.
Bijzondere waarde wordt gehecht aan de zachte maar krachtige opstelling van de bladeren, die de wijnstokken beschermen. Het ingebouwde remsysteem van het overstagkoord maakt het veel gemakkelijker om het koord aan het einde van de rij te bevestigen.

Folder

 

 

Accessoires:

 • Top mes: Verkort de bovenste scheuten in één handeling en vertraagt ​​het volgende gebruik van de trimmer

Accessoires

 

 • Schotten: Houdt het gebladerte compact bij elkaar totdat het nieten is voltooid

 

Accessoires

Blad: Bladsnijder

Blad: Bladsnijder

De bijzonder robuuste en toch lichte bladsnoeier maakt het mogelijk om zowel op hellingen als in grote vlakke gebieden te werken. Een volledig modulair ontwerp laat bijna niets te wensen over. De contouren van de maaibalken, zoals de snijhoek, hoogte en breedte of snijpatroon, kunnen individueel worden aangepast aan de betreffende eisen. Dankzij de speciale sikkelmessen en spatschermen op alle mesdragers worden de wijnranken bijzonder schoon gesneden.

Bijzonderheden:
- Eenvoudige riemwissel dankzij vrij toegankelijke aandrijflijn
- Onderhoudsvrije V-snaren voor de mesaandrijving - Naspannen niet nodig
- Indirecte mesaandrijving via V-snaren - Motorbescherming bij aanrijdingen
- Aanrijbeveiliging door gasdrukdempers op beide langsmessen
- Sikkelmessen (draadafstotend) draaien naar beneden - minder vervuiling van tractor en machine door minder rondvliegende plantdelen
- de draairichting van de messen kan desgewenst worden gewijzigd

Folder

Video 1

Video 2

 

Accessoires:

 • Messenbalk: Met 3, 4, 5 of 6 messen

 • Dwarsmaaibalk: Verplaatsbaar (met 2 of 3 messen) of vast (met 2 messen)

 • Ondersneden mes: Invalshoek traploos instelbaar tot max. 45°

 • Hydraulische hoogteverstelling: 400mm Hydraulische hoogteverstelling (voor 2 en 3 dwarsmaaibalken)

Blad: Elf van Ierse Folklore

Blad: Elf van Ierse Folklore

De KOBOLD wijnstoktrekker is uw helper in de wijngaard, hij trekt het gezaagde wijnstokhout eruit en legt het in de rij of hakt het meteen. Het apparaat biedt verschillende instelmogelijkheden om een ​​optimale aanpassing aan de specifieke omstandigheden te bereiken. In combinatie met de voorbereiding van het rankensysteem dat is afgestemd op hoe de KOBOLD werkt (scheuten reiken minimaal 35 cm over de bovendraad, draadframe in goede staat en optimaal gespannen) en een voldoende hydraulisch systeem, wordt het uittrekken van de gesnoeide ranken een kinderspel.

Opmerking:
Om de bandensnelheid niet te beïnvloeden bij het gebruik van de afstelfunctie, moet de tractor twee onafhankelijke oliecircuits hebben! Optioneel is een hydraulische unit voor driepuntsaanbouw leverbaar, in de uitvoering met hakselaar behoort dit tot de standaarduitrusting!

 

Folder

 

Accessoires:

 • Kap met versnipperaar: Verplettert het geëxtraheerde wijnstokhout voordat het wordt neergelegd

 

 

Blad: Flexitree

Blad: Flexitree

Het uitdunapparaat FLEXITREE, dat bekend werd als het "Bonn-systeem" voor de regeling van fruitgordijnen, wordt geproduceerd door CLEMENS en wereldwijd verkocht. De gepatenteerde ontwikkeling van Dr. Damerow en dr. Blanke wordt gebruikt om in het voorjaar de bloemen van fruitbomen mechanisch af te kloppen met een roterende as, waardoor het gebruik van hormonen wordt vermeden. Het apparaat kan flexibel worden geconfigureerd en kan tijdens het gebruik perfect worden aangepast aan de kruinstructuur en verschillende boomhoogten dankzij een breed scala aan instelmogelijkheden.

Video

Blad: Ontbladeraar

Blad: Ontbladeraar

De ontbladeraar wordt gebruikt voor mechanische ontbladering van de druivenzone en kan worden gebruikt vanaf de bloei tot vlak voor de oogst.
Bladeren worden aangezogen door een zuigwals en eraf geplukt door rollen die in tegengestelde richting draaien. De bladeren worden door een waaier naar voren in de rij wijnstokken geblazen. Een zeer sterke zuigkracht dankzij de efficiënte ventilatorwaaier maakt het mogelijk om de ontbladering zacht en effectief uit te voeren, zelfs met weinig druk op de bladwand.
Optioneel kan de bladverwijderaar worden geconfigureerd met een voorgesneden mes. Hij kan worden bevestigd aan een 240° roterend apparaat met een geïntegreerde mast met een hefhoogte van 800 mm.

Bijzonderheden:
- Eenvoudige reiniging door het uitzwenken van het ventilatorwiel
- Eenvoudige vervanging van de rubberen segmenten op de schijfrol - Afzonderlijke bladen
op het ventilatorwiel kunnen worden vervangen

Folder

Video

 

 

Accessoires:

 • Voorsnijmes: Verkort de zijscheuten en garandeert een optimaal werkresultaat

Blad: Voorsnijder

Blad: Voorsnijder

De voorsnijder wordt gebruikt om het eenjarige hout te verwijderen en kan zowel in cordonsystemen als bij boogtraining worden gebruikt. Afhankelijk van de omstandigheden is de snijkop uitgerust met een ander aantal snijparen. De afstand tussen de messen is 100 mm. Deze afmeting kan worden gehalveerd of vergroot door verschillende afstandhouders.
Het speciale hydraulische systeem van de voorsnijder maakt zeer nauwkeurig werken mogelijk. Door het snel openen en sluiten van de mand blijven er nauwelijks scheuten rond de paal. De onderhoudsvrije drukaccumulator-blaas garandeert een continu perfecte reactie, zelfs na talrijke werkopdrachten.

Folder

Video 1

Video 2

 

 

Accessoires:

 • Automatisch openingssysteem: Montagekit inclusief camera voor het upgraden van de CLEMENS voorsnijder – Dient als optische paaldetectie (voor alle paaltypes) met APP-Connect optie voor het instellen van de machine via smartphone

 

 

C.DRIVE

C.DRIVE

Heeft u te weinig stuurventielen op uw tractor om verschillende hydraulisch aangedreven apparaten of verstelfuncties tegelijk aan te sluiten? Met C.DRIVE kunt u 3 extra dubbelwerkende functies (standaardmodelvariant) of 4 (comfortmodelvariant) bedienen. Deze ventielen (en ook bepaalde tractorfuncties) worden bediend via een touchscreen en een multifunctionele joystick in de bestuurderscabine.

 

Folder

 

Grond: Bison Woeler

Grond: Bison Woeler

Herhaaldelijk rijden door het rijpad met diverse aanbouwdelen of de druivenoogstmachine tijdens de oogst zorgt voor bodemverdichting. Dit kan leiden tot een gebrek aan voedingsstoffen, wateroverlast en stress voor de planten in het volgende jaar. De Bison tanden zijn de voordelige oplossing voor het ophogen en losmaken van de grond tot een diepte van 50 cm. Het gras wordt eerst door het pendelschijfkouter gebroken en vervolgens door de tanden opgetild. De tanden zijn bijzonder geschikt voor groene rijpaden waar door het maaien van de graszode wintervocht in de grond kan komen. Als het vriest, breken de aardkluiten.

 

Grond: ECO-ROLL

Grond: ECO-ROLL

De BIO mulchroller ECO-ROLL is het alternatief voor mulchen. De wals kan bij elke bewerking probleemloos worden meegevoerd. De ECO-ROLL drukt de begroeiing samen, waarna de op de rol gemonteerde schoppen de stengels knikken en zo omvouwen. Het resultaat is een mulchtapijt dat een goede schaduwfermentatie bevordert. De planten ontkiemen weer op het vegetatiepunt en zorgen voor het volgende biologische tapijt. Bij peulvruchten stimuleert deze methode de groei van de knobbelbacteriën (rhizobia) en verhoogt het de stikstofverzamelende werking.

 

Folder

Video

 

 

Accessoires:

 • Stijf: BIO mulchrol ECO-ROLL met stijf driepuntsframe. Verkrijgbaar voor rolbreedtes van 1000 mm tot 2000 mm.

 • Hydraulische breedte verstelbaar: BIO mulchrol ECO-ROLL met stijf driepuntsframe. Verkrijgbaar voor rolbreedtes van 1000 mm tot 2000 mm.

 • Voor tractoren op hoge wielen: BIO mulchrol ECO-ROLL met starre aanbouwbalk voor tractoren met hoge wielen. Verkrijgbaar voor rolbreedtes van 400, 600 en 800 mm.

Grond: Rotorkopeggen ASCOT

Grond: Rotorkopeggen ASCOT

Mechanische grondbewerking, zaaibedbereiding en optimale nivellering van het rijpad. Perfect wegdek voor latere onderhoudswerkzaamheden zonder bodemverdichting door verticaal roterende messen. De tanden hebben twee lagers en worden aangedreven door een robuust, in vloeibaar vet lopend tandwiel. Dit model is gehouden in een licht, gewichtsbesparend ontwerp.

 

 

Folder

 

Asseccoirs:

 • Nivelleerblad: Optioneel spilverstelbaar nivelleerblad voor een bijzonder vlak vloeroppervlak

Grond: Vitis

Grond: Vitis

Mechanische grondbewerking, zaaibedbereiding en optimale nivellering van het rijpad. Perfect wegdek voor latere onderhoudswerkzaamheden zonder bodemverdichting door verticaal roterende messen. De tanden hebben drie lagers en worden aangedreven door een robuust, in vloeibaar vet lopend tandwiel. De asunits zijn zelfsmerend. Een spindelverstelbaar nivelleerblad is als optie verkrijgbaar.

 

Folder

Video

 

 

Asseccoirs:

 • Nivelleerblad: Optioneel spilverstelbaar nivelleerblad voor een bijzonder vlak vloeroppervlak

 • Gereedschap aan de voorkant: Er kunnen twee beitels of vleugelbeitels worden bevestigd om het penetreren van de grond te vergemakkelijken.

 

Grond: Teractiv DUO

Grond: Teractiv DUO

 

De cultivator om afwisselend open en groene rijen te cultiveren. Met de TERACTIV DUO heb je de mogelijkheid om de rij volledig te verwerken en ook om alleen de onderranken in een groen steegje te verzorgen. Hiervoor wordt het frame met de verende tanden 75° geheven en wordt de rol neergeklapt, waardoor het frame bij werkzaamheden in het tussenliggende vloeroppervlak door op de groene gang te rusten, wordt gestabiliseerd. Het deel van het frame waaraan de RADIUS SL of RADIUS SL PLUS tussendekinrichtingen worden bevestigd, kan optioneel hydraulisch worden versteld.

 

Folder

Video

 

 

Accessoires:

 • Mechanische verbreding: Een extra verbreding van 250 mm per zijde is mechanisch op het frame gemonteerd

 • Pomp - Tank - Unit: Extra hydraulische toevoer direct op het frame gemonteerd. Hydraulisch bediende uitrustingsstukken kunnen worden gebruikt zonder het hydraulische systeem van uw tractor te belasten.

 

Grond: Teractief Eenvoudig

Grond: Teractief Eenvoudig

Net als de TERACTIV mengt en belucht de TERACTIV EASY de grond optimaal met zijn geïntegreerde verenpakket in elke tandeenheid, maar de frameconstructie is ontworpen als een stijve variant en zorgt zo voor stabiliteit, zelfs in moeilijke omstandigheden. Door het gebruik van geknikte tanden kunnen rijen vanaf een breedte van 1,80 m worden verwerkt.

 

Folder

 

Accessoires:

 • Mechanische verbreding: Een extra verbreding van 250 mm per zijde is mechanisch op het frame gemonteerd

 • Pomp - Tank - Unit: Extra hydraulische toevoer direct op het frame gemonteerd. Hydraulisch bediende uitrustingsstukken kunnen worden gebruikt zonder het hydraulische systeem van uw tractor te belasten.

 

Grond: Teractive Flex

Grond: Teractive Flex

Het bijzondere van de TERACTIV FLEX binnen deze productgroep is de hydraulische breedteverstelling. RADIUS SL, RADIUS SL PLUS, GSP-schijf, rotorschoffel en vingerhak kunnen aan de cultivator worden bevestigd om verdere werkprocessen te combineren. De werkdiepte kan optimaal worden geregeld via een bovenstang tussen het werktuigframe en het rollenframe (keuze uit kruimel-, tubepacker of kooirol). Ook andere bevestigingsmogelijkheden zijn mogelijk.

 

Folder

Video

 

 

Accessoires:

 • Mechanische verbreding: Een extra verbreding van 250 mm per zijde is mechanisch op het frame gemonteerd

 • Pomp - Tank - Unit: Extra hydraulische toevoer direct op het frame gemonteerd. Hydraulisch bediende uitrustingsstukken kunnen worden gebruikt zonder het hydraulische systeem van uw tractor te belasten.

 

 

Grond: Teractiv

Grond: Teractiv

Met dit speciaal voor moeilijke bodemgesteldheid ontwikkelde frame kan in één werkgang de hele rij snel en optimaal worden bewerkt. De speciale kinematica van de mechanische NONSTOP-overbelastingsbeveiliging werkt permanent en maakt de grond duurzaam los. Door de speciale schaarvorm zakken de gereedschappen snel in de grond. Bestaande organische massa kan veilig worden opgenomen. De grond wordt intensief gemengd. Voor korte kopakkers is het apparaat optioneel verkrijgbaar met een steile hydraulische heffing van 75°.

 

Folder

Video

 

 

Accessoires:

 • Hydraulische steile lift: De hydraulische steile heffing van 75° biedt betere mogelijkheden om van rij te wisselen op korte kopakkers

 • Mechanische verbreding: Een extra verbreding van 250 mm per zijde is mechanisch op het frame gemonteerd

 • Pomp - Tank - Unit: Extra hydraulische toevoer direct op het frame gemonteerd. Hydraulisch bediende uitrustingsstukken kunnen worden gebruikt zonder het hydraulische systeem van uw tractor te belasten.

 

Grond: Zeshoek

Grond: Zeshoek

De HEXAGON, gemaakt van robuuste zeshoekige profielen, wordt gebruikt voor het vasthouden van gereedschappen voor het losmaken van ondiepe of diepe grond en biedt de mogelijkheid om een ​​slepende machine aan te sluiten die wordt aangedreven door een cardanas. Anderzijds is het ook mogelijk om het frame puur als gereedschapsdrager te gebruiken voor de verzorging van de onderrank of om een ​​zaai- en bemestingsmachine op te zetten. Er zijn 3 verschillende maten beschikbaar.

Folder

 

 

Accessoires:

 • Schijveneg: De hydraulisch verstelbare units zijn ideaal voor het inpassen van alle soorten groen.

 • Bizon tanden: Maak de rupsbanden van de tractor of oogstmachine los. De gebogen scharen tillen de grond tot 40 cm diep.

 • Diepe bevruchting: Door gerichte bemesting in het wortelgebied zijn de voedingsstoffen direct beschikbaar voor de planten, ook bij langere periodes van droogte.

 • Pomp-Tank-Unit: Extra hydraulische toevoer direct op het frame gemonteerd. Hydraulisch bediende uitrustingsstukken kunnen worden gebruikt zonder het hydraulische systeem van uw tractor te belasten.

 • Mexhanische verbreding: Een extra verlenging van 200 of 400 mm per zijde wordt mechanisch op het frame gemonteerd.

Grond: Sikkel Maaier

Grond: Sikkel Maaier

De variabele mulchinrichting voor wijn- en boomgaarden werkt uitstekend in de groenverzorging en is ook geschikt voor het hakken van gezaagd hout. Hij wordt aangedreven door een aftakas afgesteld op 540 tpm en een af ​​fabriek geleverde aftakas met slipkoppeling. Voor de hydraulische breedteverstelling is een dubbelwerkende regeleenheid nodig. De twee roterende messendragers, elk uitgerust met twee vrij bewegende messen, maken een hoge mulchsnelheid mogelijk met een laag stroomverbruik. De maaihoogte wordt voor via grote verstelbare steunwielen en achter via een traploos verstelbare rol ingesteld. Dit garandeert de beste loopeigenschappen, zelfs op oneffen terrein. Onderhoudsvriendelijk door weinig smeer- en oliepunten en slijtvaste messen.

 

Folder

 

 

 

 

 

Onder stok: Radius

Onder stok: Radius

Met onze gepatenteerde RADIUS productlijn bieden wij u een bewezen alternatief voor chemische onkruidbestrijding. Dankzij de uitgekiende technologie van de platte schaar worden uw planten voorzichtig behandeld, zodat u profiteert van een schoon onderstel dat de beste omstandigheden biedt voor een gezonde groei van uw planten.

Ontdek hier de verschillende uitvoeringen van de RADIUS en laat u overtuigen door de voordelen van de verschillende modelvarianten. Alle versies van de robuuste stokkenruimer hebben een groot aantal aanbouwmogelijkheden en maken indruk met hun hoge werksnelheden tot 10 km/u.

FOLDER

VIDEO

 

Radius SL

De RADIUS krimpt uit het niets. Door het brede scala aan aanbouwmogelijkheden en een verscheidenheid aan accessoires is de platte schaar al tientallen jaren wereldwijd in staat om de meest uiteenlopende bodemgesteldheden, soorten vegetatie en teeltvormen aan te kunnen. Gevoelige knoptechnologie zorgt voor schoon werken rond de stick.

 

 

Radius SL PLUS

De RADIUS SL PLUS biedt alle voordelen van de RADIUS SL en zelfs meer. Naast de platte schaar kunnen ook aangedreven aanbouwdelen snel worden gemonteerd. Zo heb je altijd het juiste gereedschap bij de hand, ook bij verschillende voorwaarden en doelstellingen.

 

Radius D

De RADIUS D vertegenwoordigt een nieuwe generatie dubbelwerkende onkruidbestrijders voor het werken onder de wijnstokken.

Het hart van de machine is de speciaal ontwikkelde proportionele kleptechnologie. Het maakt het mogelijk om zelfs zware aanbouwdelen veilig en gevoelig rond de plantvoorraad te leiden.

Met een laag hydraulisch vermogen van minder dan 10 liter heeft de RADIUS D ook 25 procent meer vermogen dan de RADIUS SL.

De innovatieve functionaliteit van de RADIUS D is gebaseerd op het vermogen van de machine om een ​​gereedschap zoals een B. een platte schaar met een dubbele beweging hydraulisch in en uit.

De vlakke schaar wordt mechanisch gestuurd door het signaal van een zeer gevoelige hydraulische klep, voelt zich een weg door de plant en werkt in verhouding tot de snelheid van de tractor.

Dankzij het modulaire ontwerp en het snelwisselsysteem kan het apparaat in de wijngaard snel en eenvoudig worden uitgerust met verschillende gereedschappen, zoals vlakscharen, ontruimingsscharen of dekscharen, aangedreven schijven, tandenrotors, maaiers en vele andere gereedschappen.

Met de CLEMENS C.CONTROL die in de cabine is geïnstalleerd, kan de bestuurder het werkgereedschap opzettelijk negeren: het gereedschap kan worden uitgeschoven als het onkruid hoog is en handmatig ingetrokken als de planten jong zijn.

 

Onder stok: Roterende Schoffel

Onder stok: Roterende Schoffel

Moet alles altijd hydraulisch? Nee, de eenvoudig verstelbare rotorschoffel kan ook zorgen voor een efficiënte onkruidbestrijding. Vooral op steilere hellingen is het het apparaat bij uitstek, omdat het geen rand achterlaat die kan uitgroeien tot een geul.

Folder

Video 1

Video 2

 

 

Onder stok: SAP-Schijf

Onder stok: SAP-Schijf

Hier krijg je goedkope ondersteuning in je strijd voor een onkruidvrij en goed losgemaakt wijnbouwgebied. Het onkruid wordt eenvoudig bestreden door het met aarde te bedekken - dit maakt hoge rijsnelheden mogelijk en u bereikt een groot oppervlak.

 

Folder

Video

 

Onder stok vinger schoffel

Onder stok vinger schoffel

De vingerschoffel verwijdert voorzichtig grond en onkruid direct rond de wijnstok en is ideaal voor jonge planten of planten met zeer scheve wijnstokken. Op deze manier kan een schoon resultaat worden bereikt als de knop op het RADIUS SL- of RADIUS SL PLUS-apparaat in de voorste en dus veiligste positie wordt gebruikt en er zich een eiland (ook wel schaduw genoemd) rond de wijnstok vormt.

 

Folder

Video 1

Video 2

Video 3